De naam Scarrots doet bij sommigen misschien nog wel een belletje rinkelen. Dit Leuvense sextet scoorde met de single 'Burn the Pages' in 2003 een bescheiden radiohitje op Studio Brussel, maar verdween na zijn doortocht op Pukkelpop geruisloos weer achter de coulissen. Drie donkere jaren later staan ze er weer met hun tweede worp 'The Sound of Being Lost', een plaat met een meezingbaarheidsfactor om U tegen te zeggen.

De aanstekelijke poppunk van weleer werd verrijkt met een stapel invloeden uit de vroege jaren tachtig, zodat Scarrots intussen een gevarieerde waaier aan songs ter ore kan brengen. Opener 'Arrows of Light' is gewapend met een hoekige postpunk ritmesectie en een zalvende gitaarpartij waar de new wavers van Editors een patent op lijken te hebben. Tekstueel legt zanger Pieter Stockmans de lat meteen zo hoog dat hij ze doorheen de rest van het album niet meer zal overschrijden. "Hope is an arrow of light / Stored in the back of your brain" en "Leave some light for a darker day": treurnis omzetten in positieve energie, dat blijkt de voornaamste betrachting van 'The Sound of Being Lost'. De melancholische inslag weerhoudt nummers als 'Paradise Paralyse' er gelukkig niet van om een stevig eind weg te rocken. De dromerige strofes van 'May Our Souls Remain in Light' vormen het ideale opstapje naar een catchy refrein dat eenvoudigweg smeekt om meegezongen te worden. Dat ook 'Burn the Pages' – reeds verschenen op debuutalbum 'Peace of Sunshine' – in de tracklist opgenomen is, zal hier en daar ongetwijfeld een wenkbrauw doen fronsen. Daar deze montere poppunker niet uit de toon valt, kan dit folietje door de vingers gezien worden. De tweede helft van de plaat kent minder uitschieters, maar blijft evenwel een onderhoudend luisterstuk dat met het meeslepende 'Daydreams of Escape' een waardige afsluiter krijgt.

Scarrots blijft aan de juiste kant van de dunne scheidingslijn tussen oprechte bezieling en goedkope dramatiek. 'The Sound of Being Lost' is een verzameling aanstekelijke singalong songs die een goed evenwicht vinden tussen dynamiek en melodie. Dat vraagt live om bevestiging!

Meer over Scarrots


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.