"Let's Play Boys Love Girls" is natuurlijk dé ideale slogan om iedere vent te overtuigen. Neem dan nog dat dit voorstel afkomstig is van de niet slecht uitziende Marg van Eerbergen en Susanne Linssen die beide de vocalen van Seedling voor hun rekening nemen.
Dartel en speels en met een verleidelijk kreunend accentje zingen deze Amsterdamse dames op hun 2de plaat 13 nummers vol over (vooral mislukte of foute) relaties. De schijnbaar vrolijke poprock die soms wat stevigere pretpunkaccentjes vertoont verbergt echter diepere gevoelsmatige bodems van woede en frustratie. ("You'll be right of the track by my lack of obedience / Yeah, I'm coming to get you") De krachtige tekst van het met trompet aangevulde opgewekte nummer 'Elle Est Belle' waarbij een vriendje vlak na de eerste liefdesdaad wegsluipt en overspel pleegt spreekt boekdelen. 'Let's play Boys ♥ Girls' krijgt daardoor wel een zure bijsmaak. En daar is muzikaal (gelukkig) dus niets van te merken. Met snelle en enigszins opdringerige gitaren en een eenvoudige en vlotte begeleiding van bas en drum gaan alle nummers er in als zoete koek. De 4 muzikanten van Seedling brengen rechttoe rechtaan muziek die in al haar eenvoud heel mooi klinkt. 'Let's play Boys ♥ Girls' had immers even goed een compilatie van beste hits van Seedling kunnen zijn ...
Het is de viool van zangeres Susanne die deze plaat bovendien een leuk melodieus accentje meegeeft, terwijl Marg dan weer de verdienste krijgt voor haar krachtige en volle stem. Enkel op het 5 minuten durende, slepende 'Put your Hand under my Shirt' schijnt de bittere ernst van Seedling even door en benaderen tekst en muziek mekaar op sombere wijze. Voor de rest huppelt deze CD in al zijn vrolijke eenvoud lekker voort.
Hoewel slechts 35 minuten lang is deze 'Let's play Boys ♥ Girls' toch een mooie volwaardige plaat. En wie lust er nu niet graag zoete koek?

Meer over Seedling


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.