'The Way We Go' is de vierde langspeler van de Zwitser Beat Solèr en staat vol met electropop die soms sexy, naïef, schattig, en loungy is, maar jammer genoeg ook stevig flirt met saai en zelfs vervelend. Zoemende keyboards, stukjes gitaar, plopperende melodietjes en hi-hat beats domineren de plaat. Af en toe verschijnt een strakkere 4-beat, waardoor de clubsfeer iets prominenter wordt. Dit is het duidelijkst op 'Gloom', waar het tempo net dat tikkeltje hoger ligt. Meestal echter gaat het op deze cd om liedjes, iets wat bij het op een Frans volksliedje gebaseerde 'Mes Amis' heel letterlijk genomen mag worden.
Dat een klassieke songstructuur nog steeds mogelijkheden biedt om fris uit de hoek te komen, wordt nog geregeld bewezen. Dat dit Solèr niet (altijd) lukt heeft te maken met feit dat hij op geen enkel moment durft doortrekken naar iets spannends of groter. Hierdoor glijdt de muziek voorbij zonder echt te beklijven. Geen enkele track komt tot een echte dynamische opbouw: het bijkomen en wegvallen van geluidjes gebeurt op de meest voor de handliggende plaatsen. Desondanks zijn er enkele tracks die catchy kwaliteiten hebben: de softerotische pop van 'Pleasure Boy' of 'You Come Along' dat naar Solex neigt. Het is daarbij alleen jammer dat de Solex-weerhaken als bizarre maatsoorten, ritmes, accenten en melodieën hier niet aanwezig zijn. 'Wonderwheel' werkt ook nog redelijk door het verfrissend orgelgeluid, de funky baslijn en de monotone stem van zangeres Olivera Stanimirow. Zij is geen onbekende in het repertoire van Seelenluft en haar klassiek geschoolde stem biedt duidelijk mogelijkheden. Naast monotoon kan ze ook een onbezorgd en onverschillig jaren '80 geluid neerzetten en in 'Baby Baby' (waarin Solèr ook zelf enige vocalen levert) is ze kostelijk met een even heerlijk als dellerig hoog stemmetje. Dat op 'I Can See Clearly Now' Jim Reid van The Jesus & Mary Chain achter de microfoon plaatsneemt is een leuk promopraatje, maar doet verder weinig ter zake.
'The Way We Go' is een propere cd die jammer genoeg te weinig de aandacht weet te trekken: niet fijn genoeg om te intrigeren en niet sterk genoeg uitgebouwd om mee te slepen.

Meer over Seelenluft


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.