Deze band gaat zonder enige twijfel lopen met de eer van beste bandnaam ooit. Dit oerthrashcollectief, genaamd naar een quote uit de hilarische zombiefilm 'Return of the Living Dead', hanteert haar stijl met zwier en men zou haast zweren dat dit een meer melodische en iets tragere Slayer medio jaren tachtig is. Vooral de zang van B'Hellmouth doet sterk denken aan Tom Araya. 'The Awakening' is opgevat als een heus script voor een film én bevat als bonusdisc herwerkte instrumentale songs voor een echte soundtrack. Hoe toegewijd aan een filmgenre kan men worden?

Gelukkig is er ook nog zoiets als de muziek, waar het in wezen allemaal om draait. Send More Paramedics heeft in ieder geval het hart op de juiste plaats en weet heel vaak te overtuigen. 'Everything Is Not Under Control' laat het album overtuigend uit de startblokken schieten met rauwe en hakkende gitaren en onzinnige zang die vaak monotoon overkomt maar nooit stoort. Tussen de songs door vallen regelmatig samples te horen die het verhalende karakter van dit album nog eens onderstrepen. De synopsis is trouwens terug te vinden in het cd-boekje. Van tijd tot tijd volgen compleet geschifte akkoordwisselingen elkaar op, net als een thrashband uit de jaren tachtig trouwens. Retro is met andere woorden hét codewoord voor deze band en dat maakt hen net zo aanstekelijk: hun aanpak is niet alleen fris maar ook vol eerbied voor de groten van het genre. Toegegeven, frontman B'Hellmouth mag zijn best doen om wat meer afwisselend over te komen, maar wanneer Medico als enig gitarist erin slaagt om overtuigender te zijn dan drie gitaristen samen, dan wil dat al wat zeggen. De band is zonder twijfel op zijn best in de snellere passages, maar is niet te beroerd om even gas terug te nemen. Vooral 'Scapegoat', 'Blood Fever' en 'This Crowd Is Crushing Me' vallen in positieve zin op door thrash in zijn puurste vorm te belichamen. Van tijd tot tijd zakt het energieniveau en eventueel de interesse even weg (er zijn een paar dode momenten op het album), maar overwegend scoort Send More Paramedics hoog op de zombiefest-schaal.

'The Awakening' is nergens enorm extreem of loodzwaar maar valt toch zeer positief op tussen de karrenvracht aan releases. Hun hang naar zombieverhalen is bij deze jongens geen uitgekookt concept maar echte liefde en dat is er ook aan te horen. Zombiecore? Beluisteren op eigen risico!

Meer over Send More Paramedics


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.