Bandleider en flitsend gitarist Jack Frost is een bijzonder bezig baasje. Naast Seven Witches heeft hij een solo-project lopen, speelt hij geregeld als invalgitarist bij progressieve metallers Savatage en is hij de snarenplukker van dienst bij The Bronx Casket Co. Het is dus een klein wonder hoe de brave man het voor elkaar krijgt om op relatief korte tijdsspanne bij drie verschillende groepen platen te produceren. Seven Witches is in elk geval Jack Frosts meest heavy metal getinte werk. Dat kwam zeker tot uiting op voorgaande albums 'Year of the Witch' of 'Passage to the Other Side'. Behalve Frost zelf is de bezetting van Seven Witches alweer veranderd, want in plaats van James Rivera neemt nu Alan Tecchio plaats achter de microfoon: een behoorlijk ingrijpende verandering.

Rivera is een metalzanger pur sang. Zijn fikse uithalen, gecombineerd met een zekere rauwheid, maakten dan ook de kracht uit van de twee vorige albums. Alan Tecchio is een ander paar mouwen. Hij is zeker geen mindere vocalist, maar zijn kracht ligt op een ander gebied dan dat van Rivera. Tecchio kan meer spelen met zijn stem en gaat dus ook geregeld van hoog naar laag en omgekeerd. Hij haalt allerlei toeren uit, wat het geluid van Seven Witches iets verder opentrekt dan vroeger. In sommige gevallen kan wel geopperd worden dat hij lichtjes overdrijft, want zijn op- en neergaande zang op bijvoorbeeld 'Sunnydale High' is niet bepaald instant verteerbaar. Jack Frost beschikt over een herkenbare manier van spelen en dat is opnieuw goed te horen. Hij zet er zoals altijd stevig de beuk in, maar laat veel ruimte voor inventieve melodieƫn of speelse solo's. Jack Frost is een topgitarist die alles wat hij uit zijn koker schudt heel natuurlijk kan laten overkomen en dat is geen geringe prestatie. Behalve de verandering achter de microfoon is er trouwens weinig gewijzigd aan het recept van Seven Witches: stevige krakers als 'West Nile' gaan hand in hand met meer ingetogen tracks als 'BE'. Ook humor is deze bende niet vreemd, gezien het zeer leuke 'Fame Gets You Off'; met andere woorden: door beroemd te zijn krijgt een mens meer seks.

'Amped' is geen verrassende schijf in die zin dat er weinig wordt geƫxperimenteerd. Seven Witches speelt een degelijke vorm van heavy metal waaraan weinig wijzigingen moeten gebeuren. Dat leidt misschien tot een tikje voorspelbaarheid, maar aan de andere kant zorgt het ook voor een gevoel van thuiskomen en dat is zeker niet onaangenaam.

Meer over Seven Witches


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.