Een plaatje als het debuut van Shesus in handen krijgen, is altijd een fijne verademing. Of het nu die aanstekelijke stem is waarmee frontvrouw Heather Newkirk in het aangezicht spuwt of dat lekker strakke drum- en gitaarwerk, deze band uit Ohio bewijst dat er nog wel degelijk toekomst zit in lekker ouderwetse rock 'n' roll en punkpop.
Met leden in de rangen van Brainiac (kortstondig zelfs The Breeders), Omatic, the Indicators, ... en refererend aan stevige vrouwenbands als The B52's, L7, Transvision Vamp en konsoorten is het al duidelijk in welke wateren Shesus roert: vrouwen met ballen. De band is één brok rauwe energie, maar dan met een hitgevoelig jasje omkleed. Nummers zijn erg variabel, springen van de hak op de tak en onderbreken waar geacht wordt verder te spelen. Toch is deze punkachtige powerpop enigszins voorspelbaar. Zo nestelen adjectieven als "melodieus" en "poppy" zich moeiteloos naast "tegendraads" en "dissonant". 15 heerlijke samenzangnummers worden in ijltempo de lucht in gezwierd om met een smak telkens terug neer te komen. Toch aarzelt Shesus niet om af en toe even gas terug te nemen. In het vraag- en antwoordspel van 'The More You Laugh' mag enige mannelijk bandlid Craig Nichols zich even meten met leadzangeres Newkirk. Ook de in spotprent 'Hawaiian Love Song' wordt het tempo even naar beneden gehaald, al is dit schijnbaar enkel maar om er vlak na met dubbele energie terug tegenaan te vliegen. Door een schijnbaar chaotisch samenspel komt deze 'Shesus Loves You ... Loves You Not' ook lekker rommelig over. Hiervan is het wervelend door mekaar gezongen 'B-Side Radio' allicht een onverwijld hoogtepunt. Wat een geweldig nummer! De band weet prachtig te verhullen dat er achter haar muziek een nogal gepolijste en strakke productie schuilgaat. Met groot gemak steekt Shesus op deze manier het overgrote deel "nieuwe" garagebands voorbij. Voeg hierbij nog een gezonde dosis humor (wat alleen al blijkt uit de parodie van de naam), en het kan haast niet meer fout gaan. De postpunk outro van het afsluitende 'Space Rock Garden' bewijst dat de dames meer in hun mars hebben. Nóg meer ... Shesus is immers ook één van de weinige bands die er in slaagt om een waardige cover neer te zetten van een nummer uit Bowies Ziggy Stardust plaat ('Hang onto Yourself').
Dat Shesus een live band is, leidt geen twijfel. Maar dat deze 'Loves You ... Loves You Not' een fantastische cd is die deze live potentie ten volle uitstraalt, is een des te grotere verdienste. Dit is voer voor zowel jonge als oude gescheurde jeansbroeken.

Meer over Shesus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.