Shitdisco is een doorsnee dance-punkband uit Glasgow. Debuutalbum 'Kingdom of Fear' toont de groep als een muzikaal erg beperkte, weinig originele aanhanger van de dansbare punkvariant die enkele jaren geleden doorbrak door toedoen van bands als Franz Ferdinand en The Kaiser Chiefs.

'Kingdom of Fear' snelt aan een ijltempo voorbij, zo snel dat het wel de bedoeling lijkt de aandacht niet te veel op details zoals songs of teksten te vestigen. De meeste tracks zijn inderdaad opgetrokken uit platgetreden riffjes, inhoudsloos, sloganesk getier en zo fout mogelijke synthesizerklanken. Vanaf opener 'I Know Kung Fu' wordt duidelijk dat zanger/gitarist Joe Reeves zijn uiterste best doet om als Joe Strummer van de Britse punkgroep The Clash te klinken. Helaas blijkt de man wat minder geneigd tot het schrijven van zinnige teksten, of zelfs maar het vermijden van clichés zoals bijvoorbeeld de oneindig herhaalde frase "I'll see you in my dreams" ('Dreams of Infinity'). Reeves waagt zich, in navolging van zijn voorbeelden, in het titelnummer zelfs even aan het Politiek Geladen Lied – nu eenmaal een must binnen de niche. Helaas blijft het volslagen onduidelijk waar de man zich nu precies aan stoort, behalve het feit dat hij woonachtig is in het Verenigd Koninkrijk. Waar een groep als Shitdisco enkele jaren geleden waarschijnlijk resoluut zou hebben gekozen voor het toen (heel even) hippe nu metal-genre, is nu dance-punk de trein om niet te missen. Op zich is er niets mis met het volgen van trends: zo is er het Belgische Goose, dat de voor gitaren ingeruilde keyboards weet te koppelen aan een voldoende voorraad ervaring en talent om hun publiek iets waardevols te kunnen bieden. Shitdisco beperkt zich echter tot lege imitaties van muzikale rolmodellen zoals !!!, The Rapture en het ondertussen al te vaak genoemde Gang of Four.

Door het ontbreken van degelijke songs of zelfs maar het minste spoor van inventiviteit, is 'Kingdom of Fear' als kauwgom die z'n smaak een jaar geleden al heeft verloren. Laat ons hopen dat met Shitdisco de dance-punktrein tot aan z'n laatste halte is uitgebold. Luisteraars die nog iets meenden te horen in de voorafgaande singles 'Disco Blood' en 'Reactor Party' wenden zich beter tot 'Myth Takes', het uitstekende laatste album van !!!, dan zich dit inspiratieloze schijfje aan te schaffen.

Meer over Shitdisco


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.