Zelfs in Schotland doet men aan latin-geïnspireerde off-beat ritmes. Het genre laat zich dankzij vele onvermoeibare Jazzanova-klonen inmiddels makkelijk associëren met slappe boterbergmuziek. Toch deed de context van het normaal wat meer techno-gerichte Soma-label uit Glasgow vermoeden dat Alan 'Sidewinder' Bryden het wel eens anders zou kunnen aanpakken.
'Resolution' is een collage van degelijke en afwisselende, maar niet altijd even avontuurlijk geprogrammeerde beats, elektronische klanken en conventionele instrumenten. Die laatste, zoals bijvoorbeeld een elektrische gitaar, conga's, fluiten en violen, werken echter vooral als opvulling. Doordat de verantwoordelijke gastmuzikanten nergens echt spetterend klinken of onverwachte dingen doen, laten ze de muziek niet rijker, maar vooral conservatiever klinken. Er zullen ook mensen zijn die dat best prettig vinden, want opletten is niet nodig. Maar het klinkt allemaal wel wat plichtmatig.
Bryden's eigen rhodes-akkoorden en synthmelodieën, waarvan het album doortrokken is, beginnen soms veelbelovend. Doordat ze vervolgens tamelijk vlak blijven en er weinig verrassend samenspel tussen verschillende lijnen ontstaat, werken ze echter toch vooral als tamelijk neutraal geluidsbehang. Aan de kwaliteit van de gebruikte klanken ligt het niet en aan de technische vaardigheden van Sidewinder evenmin: hij heeft zijn apparatuur goed onder controle en de productie is dan ook prima. Bovendien is er hoorbaar veel tijd en aandacht in het album gestoken. Het grootste deel van 'Resolution' klinkt echter wat leeg en braaf; je kunt het je voorstellen als achtergrondmuziek voor in strandtenten of warenhuizen.

Meer over Sidewinder


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.