Deze formatie rond gitaarwonder Alex Beyrodt en zanger DC Cooper draait ondertussen ook al een paar platen mee en elk album was een puike collectie van stevige melodieuze metalsongs. Het meer bombastische en licht experimentele karakter van het debuut werd al snel achterwege gelaten ten voordele van meer rechttoe, rechtane muziek, maar dat hoeft in geen geval een stap achteruit te betekenen. 'Walk the Earth' biedt wat dat betreft weinig verrassingen, maar het is en blijft alweer een album om vingers bij af te likken.

Silent Force heeft er ondertussen een gewoonte van gemaakt om het gaspedaal flink in te trappen voor het eerste nummer en dat is met 'Man & Machine' niet anders: een barrage aan snedig gitaarwerk en drummer Andre Hilgers die genadeloos zijn drumstel mishandelt zetten de toon. Dit is overigens het eerste album waarop componist Beyrodt zo overduidelijk zijn liefde voor bands als Deep Purple of Rainbow in de verf zet. Vooral zijn strak riffwerk in combinatie met smaakvolle, soms haast bluesy solo's zetten de toon. Het aandeel van toetsenist Torsten Röhre is de laatste platen wat minder geworden, maar hier is hij weer volop aanwezig en kleedt de songs netjes in. Uiteraard raast Silent Force niet louter door hun repertoire, maar mag met 'The Child Within' ook een veel melancholischer nummer zijn opwachting maken. Het is een vrij typische powerballad, maar de band bestaat uit klassemuzikanten die dit soort liedjes niet te belegen laten klinken. Het leidt trouwens geen twijfel dat zanger DC Cooper een geweldige troef is: niet alleen beschikt hij over een paar platina stembanden die dringend moeten verzekerd worden, maar kan hij zijn stem ook telkenmale op gepaste wijze integreren in het geheel.

Echt nieuwe zaken vallen er niet te rapen op deze schijf, dat is mogelijk het enige nadeel. Wat wel terug te vinden is, is een uur aan zeer aanstekelijke en geweldig gecomponeerde melodieuze heavy metalsongs met het hart op de juiste plek.

Meer over Silent Force


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.