"Silverstein take screamo a step further by adding complex meter changes, technical breakdowns and strident lyrics." Als men de lovende kritieken van Alternative Press mag geloven, laat Silverstein een frisse wind waaien door de verzadigde emo/screamowereld. Voor alle duidelijkheid: dat is lichtelijk overdreven. Complexiteit en techniciteit zijn op 'Arrivals & Departures' ver te zoeken, maar met het adjectief eigenwijs komen deze Canadese jongeheren toch al een heel eind.

Een volbloed screamoband is er aan Silverstein alvast niet verloren gegaan, want dit kwintet is eerder schatplichtig aan punkrock dan aan hardcore. Voor hun nieuwe plaat deden ze beroep op producer Mark Trombino, vooral bekend van zijn werk met Blink 182 en Jimmy Eat World. Op 'Arrivals & Departures' primeren melodieën dan ook boven brute kracht. Frontman Shane Told maakt slechts sporadisch gebruik van screams en grossiert vooral in cleane, welluidende zangpartijen. De furieuze start van 'Sound of the Sun' mondt zo uit in een opgefokte meezinger die veeleer zalft dan slaat. De puntige gitaarriedels van single 'If You Could See Into My Soul' zijn de voorbode van een aanstekelijke hymne vol gevatte hooks en strakke ritmes. De tekst van 'Worlds Apart' illustreert evenwel waarom Silverstein de dans der pathetische eenheidsworst niet helemaal kan ontspringen. Infantiele lyriek à la "I'm lying all alone / Wishing you would call" is schering en inslag. Dan kunnen zelfs de schichtige gitaarharmonieën van 'Still Dreaming' en 'Love with Caution' geen soelaas bieden.

Silverstein komt nooit zo scherp uit de hoek als pakweg From Autumn to Ashes, maar toont zich muzikaal toch net iets spitsvondiger dan zijn naaste concurrenten. 'Arrivals & Departures' serveert zijn luisteraars 11 vinnige punkrockers met emotionele inslag. Wie de puberale teksten links laat liggen, zal er heel wat plezier aan beleven. De slotconclusie luidt immers: catchy as hell, maar volstrekt onschadelijk.

Meer over Silverstein


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.