Het regent als het ware bands die erin slagen om het geëngageerde van hardcore te vermengen met het brute geweld dat o zo typisch is aan bepaalde vormen van metal, meerbepaald de thrash of de death metal. Sinai Beach is op die regel geen uitzondering. Dit christelijk geïnspireerde vijftal trekt stevig van leer op 'Immersed', waardoor er eerder van een metalband dan van een hardcoreband kan gesproken worden. Hoe het ook zij, dat Sinai Beach met 'Immersed' positief zal opvallen, straalt van de twaalf nummers af.
Sinai Beach levert geen makkelijk verteerbare kost af, wel integendeel. De hoofdmoot van de muziek op 'Immersed' is log, vergelijkbaar met een goederentrein die tergend langzaam op gang komt maar eens snelheid gewonnen bijna niet meer te stoppen valt. De gitaarsound is flink schurend en meer dan eens lijkt het alsof de band leentjebuur is gaan spelen bij een death metalcombo. Dat laatste hoeft geen verrassing te wekken, want dat doen hardcorebands wel vaker. De polka-achtige beats die de drummer te voorschijn tovert in combinatie met de snedige chuggah-chuggah riffs (letterlijk de klank) zijn voldoende om een fikse knokpartij te doen ontstaan. De band mag dan wel christelijk zijn, de muziek doet anders geloven. Het aardige is dat, hoewel nummers als 'The God I Would Be' of 'To the Church' duidelijk het standpunt van Sinai Beach uiteenzetten, de band nergens drammerig of prekerig overkomt. De schuimbekkende zang van Courtney Anderson klinkt zoals de rest van de band behoorlijk opgefokt. Links en rechts wil hij per se normaal zingen en dat gaat hem toch merkbaar minder af. Hij zingt misschien niet echt vals, maar zijn gewone zangstem is duidelijk niet solide genoeg om netjes bij de songs te passen. Hij zou er dus goed aan doen dat de volgende keer achterwege te laten. Zijn oerschreeuw neemt gelukkig het leeuwendeel van de nummers voor de rekening.
Al heeft Sinai Beach het warm water lang niet uitgevonden, het enthousiasme waarmee de band gas geeft werkt aanstekelijk. Als nu alleen zanger Courtney afleert om gewoon te zingen wordt het octaangehalte van de band in de toekomst nog hoger. 'Immersed' laat duidelijk horen dat deze band wat in zijn mars heeft en dat ze enkel hogerop kunnen komen.

Meer over Sinai Beach


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.