Gothic rock is een precair genre: de noodzaak tot treurnis en heftige emoties wordt nogal vaak aangegrepen om ‘over the top’ te gaan, waardoor het geheel lachwekkend of pathetisch wordt. Goeie gothic rock raakt precies de juiste snaren en weet de gepaste, zij het mistroostige emoties los te weken. Sinamore is een relatief nieuwe band die hoorbaar flink wat invloeden heeft meegekregen van HIM of het ter ziele gegane Sentenced. Een licht zeurende, haast jankende stem zweeft over een muurtje van stevige gitaren die vooral mineurakkoorden bovenhalen. Dat geheel wordt dan geregeld onderbroken door spaarzame pianoklanken of semi-akoestische breaks.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het groot lot heeft de muziekwereld met Sinamore niet gewonnen. De band is hoorbaar nog haar richting aan het zoeken, wat maakt dat er geregeld nummers opduiken die onderling inwisselbaar zijn. De zangstem is niet supersterk en komt na verloop van tijd een tikje te zeurend over. Is het dan allemaal armoe troef, deze ‘A New Day’? Eigenlijk niet, want wie even de HIM-link achter zich kan laten, zal snel merken dat wat Sinamore speelt nog lang zo slecht niet is. ‘Follow Into the Cry’ of ‘Fallen’ beschikken over heel catchy gitaardeuntjes en het merendeel van het geboden materiaal is vlot verteerbaar. De zang mag dan dynamiek missen, het kan niet gezegd worden dat Mikko Heikkilä zijn best niet doet. Hier en daar haalt hij even een falsettotoontje boven of breekt zijn stem op het gepaste moment om een ultiem stukje gebroken-hart-brigade tentoon te spreiden. Voor de een zullen dit goedkope trucjes zijn om te profiteren van het succes van HIM, voor een ander is dit allicht de perfecte weergave van een getormenteerde ziel met een gebroken hart en geen superlijm in de buurt.

Onverdeeld positief over ‘A New Day’ zijn is niet makkelijk, daarvoor teert de band té duidelijk op platgetreden paden en oude ideeën. Aan de andere kant laat Sinamore horen dat ze misschien wel een sterk album in zich hebben, moesten ze wat meer durf aan de dag leggen.

Meer over Sinamore


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.