Een band die geregeld opduikt als zijnde inspiratiebron voor vele death metalgroepen is het Nederlandse Sinister. Nochtans heeft deze band flink wat problemen gehad met bezettingswissels. Met zangeres Rachel (ex-Occult) blikte Sinister 'Savage or Grace' in, één van de meest agressieve death metalplaten van 2002. Daarna werd het schrikwekkend stil, zeker toen plots het bericht de wereld in werd gestuurd dat Sinister de pijp aan Maarten had gegeven. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en vandaag de dag staat de groep er weer helemaal. Ondertussen heeft drummer Aad Kloosterwaard de stokjes ingeruild voor de microfoon, maar voor het overige is 'Afterburner' geheel Sinister: loeihard, hondsbrutaal en meesterlijk.

In tegenstelling tot het furieuze werk op 'Savage or Grace' heeft Sinister er deze keer voor gekozen om iets bedachtzamer te werk te gaan. Dat wil niet zeggen als zou 'Afterburner' geen loeiharde plaat zijn, maar er is meer ademruimte gelaten. 'Presage of the Mindless' of 'Flesh of the Servant' zijn naar Sinisternormen behoorlijk traag. Dit nieuwe album laat de groovende kant meer aan het woord, al zullen ingewikkelde melodieën nooit opduiken. Gelukkig maar, want Sinister doet waar het het best in is: hakken. 'The Grey Massacre', 'Men Down' of het titelnummer zijn ongenadige lappen onversneden death metal op zijn best. Sinister neemt geen gevangenen en zo hoort het. De brute slachtpartijen die de heren op de wereld loslaten zijn ongemeen krachtig en dat is alweer te danken aan de neus voor fijne songs die dit combo bezit. Ex-drummer Aad is een waardige vervanger van Rachel en een eersteklas brulkikker wiens strot perfect past op de licht technische teringherrie.

Mocht er een prijs voor standvastigheid uitgereikt worden, dan zou deze Nederlandse band die zonder verpinken binnenhalen. 'Afterburner' is immers alweer een metalen schijfje van absolute wereldklasse. Vaak geïmiteerd maar zelden geëvenaard, dàt is Sinister.

Meer over Sinister


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.