Skinless is een band met humor. Wie de videoclip van 'From Sacrifice to Survival' reeds heeft gezien, kan dat beamen. Immers, hoe vaak ziet men hoe een zanger fiks op z'n donder krijgt tijdens een geïmproviseerd optreden? Skinless is behoorlijk begaan met de wereld, wat 'Trample the Weak, Hurdle the Dead' dan weer ten volle bewijst. De meeste anti-oorlogsongs klinken behoorlijk verwijfd wanneer iemand de brute overrompeling hoort die deze plaat is. Dit is een van de bruutste schijfjes die de laatste maanden ter wereld kwamen: een zeer fijne zaak.

Waar Skinless vroeger nog hoorbaar raakvlakken had met hardcore (vooral de trage passages en regelmatig de brute edoch verstaanbare zang), dan is elke vorm van subtiliteit radicaal van tafel geveegd met deze plaat. Het viertal gaat vrolijk voor brute death metal en neemt geen gevangenen. De zang is diep, onverstaanbaar en heerlijk grof, de gitaren raggen, scheuren en snijden dat het een lieve lust is en zowel drums als bas hebben als taak elk botje in het lichaam te verpulveren. Enfin, death metal zoals death metal hoort te klinken. 'Overlord', 'A Unilateral Disgust' of 'Execution of Reason' zijn ware mokerslagen, botversplinterende sonische aanvallen en keeldichtschroevende klemmen. Maar zijn het ook goede songs? Het antwoord daarop is een tikje tweeslachtig, zoals wel vaker bij Skinless. Feit is: het zijn zeer goede Skinless-songs. Mensen die nog niet eerder met het kwartet in aanraking zijn gekomen, gaan er na een eerste luisterbeurt wellicht bitter weinig aan vinden. Skinless vergt namelijk doorzettingsvermogen: wie dus de tijd neemt om dieper te graven zal snel ontdekken dat elk nummer een paar onweerstaanbare hooks bevat die een mens kunnen meesleuren totdat de huiskamer herleid is tot een waar slagveld.

'Trample the Weak, Hurdle the Dead' is een schot in de roos, of eerder een fikse trap in het kruis van de Amerikaanse regering. Deze slachtpartij is overigens nog beter te genieten in een live-situatie, want het is op een podium dat Skinless het best tot zijn recht komt. Maar met een beetje fantasie valt dat in elk huis wel goed te maken. De buren mogen alvast gewaarschuwd worden.

Meer over Skinless


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.