Drummer Mark Zonder is bij sommigen allicht bekend voor zijn werk met de progressieve metalband Fates Warning. Blijkbaar heeft de man ook een boon voor meer rockgerichte songs, want dit nagelnieuwe powerrocktrio laat precies dat soort muziek horen. Het leuke is dat de band de franjes flink uit de weg gaat en op de meeste songs gestripte rock mét een stevig stel ballen laat horen. Nu is Zonder ook niet de minste als het op songschrijven aankomt en hij heeft met multi-instrumentalist Wayne Findlay een meer dan geschikte kompaan gevonden. Dat zanger Gregg Analia de perfecte stem heeft voor dit werk is de leuke kers op de taart.

Dat Slavior helemaal Zonders baby is, valt al te horen aan opener 'Origin': de drummer gaat lekker loos en wisselt zijn partijen vlot af. Veel afwisseling en een zeer hoog aantal opzwepende beats geven de mooie grondlaag waarop Findlay zijn ding kan doen. Gitaargewijs koos de band ervoor om puike rocksongs te maken met een instrument dat niet te zwaar en toch ook weer niet te flets klinkt. Het is echter vooral zanger Analia die de show steelt door zijn zachte timbre en overtuigende capaciteiten. Hier is nog eens een zanger te horen die ten eerste overtuigend klinkt en daarenboven niet de flauwe dan wel nichterige toer opgaat. In dit tijdperk is dat al een hele opluchting. Wat nog veel beter is aan de muziek: de band bewijst dat een popgerichte aanpak niet slap hoeft te klinken of kinderorgeldeuntjes in de achtergrond behoeft. Met een stel fikse gitaren, potige drumlijnen en een ruigere zanger kan het dus ook. Wat Slavior apart zet van het gros van de hedendaagse rockbands is dat de heren niet te beroerd zijn om regelmatig blues, funk of reggae te gebruiken zonder het rockelement kwijt te spelen: geen sinecure. Hier komt dan natuurlijk de ervaring van Zonder en co. boven. Vooral 'Dove', dat blijkbaar als single zou worden naar voren geschoven, heeft onweerstaanbare reggaedeuntjes op een bed van fikse rock. 'Red Road' laat dan weer de meer progressieve inslag van het drietal horen, met afwijkende songstructuren en wat vreemde tempi. Elk nummer klinkt ontegensprekelijk anders en toch ook weer als Slavior en dat zouden vele mensen moeten kunnen appreciëren.

Liefhebbers van het melodieuzere rockwerk hebben er met Slavior alvast een mooie aanwinst bij. Meer zelfs: ook metalfanaten die graag afwisselen met een wat zachtere aanpak doen er waarschijnlijk niet slecht aan om hun oor eens te luisteren te leggen bij dit drietal. De puike songs moeten iedereen kunnen overtuigen.

Meer over Slavior


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.