Al wie de afgelopen jaren zich ophield in de hardere muziekafdeling kon niet om het fenomeen Slipknot heen. De negen gemaskerde heren afkomstig uit Des Moines, Iowa, kwamen schijnbaar uit het niets en veroverden de hitlijsten met hun opgefokte metal. Slipknot klinkt behoorlijk uniek en wie de band live aan het werk zag kon beamen dat er negen gedreven muzikanten op de bühne stonden. Na drie zeer succesvolle studioalbums vond de band de tijd dan ook rijp voor een liveplaat. Met '9.0: Live' is er dan ook eentje van formaat gekomen. Het gaat om een flinke dubbelaar met maar liefst 24 songs.

Visueel gezien mag Slipknot op een podium veel weg hebben van georkestreerde chaos, wie '9.0: Live' beluistert zal meteen horen dat de band vaak bijzonder strak staat te spelen. De enige die soms wat moeite heeft met het halen van de juiste noten is zanger Corey. Dat is echter begrijpelijk, want hij geeft hoorbaar alles en dan zijn kleine uitschuivertjes haast onvermijdelijk. Het doet echter geen afbreuk aan de kracht die van deze plaat uitstraalt. Door dit album valt het trouwens op hoeveel sterke nummers Slipknot reeds bij elkaar heeft gepend. Uiteraard zijn hits als 'Wait and Bleed', 'People = Shit' of 'Vermilion' vertegenwoordigd, maar het siert Slipknot dat ze soms nummers bovenhalen die ze zelden of nooit live brachten, zoals 'Skin Ticket'. De obligate drumsolo van Joey Jordison stelt trouwens teleur. Er zit weinig swing in en ook al lust het publiek er pap van, in de huiskamer komt de kracht van een drumsolo minder tot haar recht. Mogelijk was deze visueel indrukwekkend, maar als enkel op het geluid kan afgegaan worden is het belangrijker om interessante ritmes te gebruiken. Maar dit is dan ook een klein schoonheidsfoutje op een dubbelaar die voor het overige van begin tot einde helemaal goed zit.

Slipknot zal nog steeds evenveel voor- als tegenstanders hebben, maar het valt niet te ontkennen dat deze heren perfect weten waar ze mee bezig zijn en zich live hoorbaar amuseren. De enorme respons van het publiek bevestigt dat enkel maar. '9.0: Live' is dan ook een uitstekende live-registratie van een uitstekende, atypische band.

Meer over Slipknot


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.