Slow Train bestaat uit Morten Varano en Lady Z. Varano is een Deense danceproducer die naam maakte als Puddu Varano en Lady Z is het elektronische alter ego van de Londense soul en jazz singer-songwriter Z Star. Samen maken ze muziek voor de loungebars die in de vorige eeuw in alle hippe steden als paddestoelen uit de grond schoten, maar waar nu gelukkig een stuk minder poeha over wordt gemaakt. Relaxte triphop, dancefloor-jazz of jazz-elektro in een nette productie, Slow Train doet het rustig aan en mikt op (jonge)lui die dat ook doen.
De kracht van Slow Trains debuut 'Illegal Cargo' schuilt in Lady Z. Ze werkte al eerder samen met grote namen als Asian Dub Foundation, Omar, Natacha Atlas, violist Nigel Kennedy en een heleboel mensen uit de dancescene. Het moet gezegd, Lady Z kan een stukje zingen. Zij moet met haar lage, 'zwarte' soulstem 10 van de 12 nummers van deze plaat dragen. Dat lukt het beste in 'In The Black of Night', een muzikaal vrij arm nummer dat ze tot een bijzonder leuke, dubby single weet te verheffen. Maar in 'Intuition' bijvoorbeeld slaagt ze daar helemaal niet in. De nogal housige productie komt geen seconde van de grond. Tussen die twee uitersten gonst het van de jazzachtige keyboardklanken. Een oude contrabas en een kermende trompet hier, een zwoele Rhodes-piano en slepende drums daar, het mag allemaal niet verhelpen dat het allemaal heel gelikt klinkt. Zeker niet als er strings, dwarsfluitjes en een Braziliaans sambaritme bij worden getoverd door Varano. Ritmisch is 'Illegal Cargo' zeker niet goedkoop, tenminste, je hoort dat er aan de jazzy breaks aandacht is besteed ('Inna City Woman', 'Stoned Rays'). Maar de luisteraar moet concluderen dat dat best nog wat meer had gemogen - Slow Train haspelde deze plaat in drie weken af.
Aan de Cargo die Slow Train vervoert is niets Illegal. Geen geheime transporten van spannende verboden muziek, wel een platgereden spoor waarover de halve dancewereld reeds is gedenderd. Slow Train doet het op zijn dooie gemak zonder te beseffen dat dit spoor wel eens dood kan lopen. Even meeliften is aardig, maar spring alsjeblieft op tijd op een andere trein.

Meer over Slow Train


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.