Sodastream is een Australische groep die met 'A Minor Revival' al aan het derde album toe is. Het is een mooie en coherente verzameling van zachte en melodieuze popsongs. De nummers klinken vaak melancholisch, maar wentelen zich nooit in zelfbeklag of spijt. Eerder zijn ze ideaal om op een zonnige winterdag binnenshuis te beluisteren, genietend van de zonnestralen, maar tegelijk ook beteuterd omdat het te koud is om buiten te zijn.
In tegenstelling tot vorig werk brengen de gastmuzikanten die Karl Smith (zang en gitaar) en Pete Cohen (dubbele bas) aanvullen, nu wel nieuwe instrumenten mee. J. Walker van Machine Translations brengt viool en keyboards in, terwijl Marty Brown van Art of Fighting voor drum en percussie zorgt. Ook de piano van Smith is nieuw en zorgt voor verscheidene aanstekelijke melodie├źn die uitnodigen tot meeknippen. Het mooie zit in de schijnbare eenvoud van de nummers. De strofe-refrein-structuur zit vol kleine veranderingen en blijft daarmee verrassen. Het gitaargetokkel naast de akkoorden bieden eveneens het nodige luisterplezier. Daarnaast is er nog de ietwat deprimerende, maar daarom niet minder mooie zang van Smith met veel gevoel voor melodie. 'Blinky' klinkt verrassend opgewekt en heeft dat niet alleen te danken aan een verslavende, maar eenvoudige trompet. Het is namelijk ook een van de meer rockende nummers op deze plaat met een opbouw in zowel volume als hevigheid. 'Chorus Line' houdt het veel rustiger en is ontroerend en droevig. Het instrumentarium bestaat voornamelijk uit piano en akoestische gitaar, netjes aangevuld met een slide gitaar. In 'Otherwise open', een erg breekbaar nummer, klinkt het als volgt: "Maybe that's why I needed / why I wanted to be ignored". Niet meteen de meest duidelijke tekst, maar er is wel ruimte voor meerdere interpretaties, zoals in de andere nummers.
'A Minor Revival' blijft boeien door de kleine details, de misleidend eenvoudige melodie en de verslavende zang. Op deze manier kent het singer-songwriterschap weer eens een heropleving.

Meer over Sodastream


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.