Met Spoil Engine is er alweer een nieuwe Belgische hoop op metalwerelddominantie opgestaan. Dit vijftal opereert muzikaal gesproken binnen de regionen waar ook metalcore zich ophoudt, maar gaat toch net wat verder dan de standaard. Dat is alvast een hele verademing om te horen! Zoals Nederland vaak bovenmatig trots is op alles van eigen bodem, mag het belgenlandje zich ook opmaken om deze jongens te steunen, want wat ze laten horen klinkt alvast als een klok.

Dat het eerste nummer 'Enter The Arena' heet, mag geen toeval zijn, aangezien de uitputtingsslag die erna wordt ingezet gegarandeerd wat potten zal breken. Spoil Engine opereert tussen metalcore en bruter werk, in die zin dat ze niet zo eenvoudige songstructuren hebben als in metalcore, maar dat ze ook niet bovenmatig technisch willen pielen. Als er dan toch een vergelijkingspunt moet getrokken worden, kan dat eventueel met het Amerikaanse Machine Head, maar dan nog voor ze progressiever werden. Hondsbrutaal en lekker agressief, dat zijn de twee sleutelwoorden die opduiken bij Spoil Engine. De gitaartandem van Steven Sanders en Nick Vandenberghe houdt de boel lekker zwaar. Het drumwerk van Steven Demey is vrij rechtdoor, zonder franjes maar dat geeft net de gitaristen meer ruimte om loos te gaan. Zanger Niek Tournois is daarbij een geknipte frontman met een brutale schreeuw die vaak de aandacht opeist. Dankzij het harde karakter van de muziek komt er halverwege wel wat sleet op omdat de oren constant plat gebeukt worden. Echt een probleem is dat niet, al is het mogelijk aangewezen om dit plaatje te consumeren met wat mate. Wat echter wel bijna zeker is, is dat dit soort muziek perfect is om gebracht te worden in een livesetting. Spoil Engine wordt met andere woorden best op een podium gehoord en gezien in plaats van in de stereoketen.

Het is al vaker gebleken dat Belgische bands vaak niet alleen inventiever zijn dan buitenlandse, maar ook ronduit beter dan de concurrentie. Dat Spoil Engine dit punt eens te meer bewijst, kan alweer dienen om de internationale media te laten zien dat Belgische bands meer dan de moeite waard zijn.

Meer over Spoil Engine


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.