'My Time Is Yours' is lounge pur-sang. Originele breakbeats die zelden opdringerig worden, maar rustig de achtergrond vullen, begeleiden jazzy instrumenten. Naast enkele nummers met een elektronische lead hoor je meestal live instrumenten zoals een basgitaar of de obligate saxofoon.
Het is meteen raak in het eerste nummer. '22:50' opent met een nogal latin klinkend ritme, en laat dan algauw die saxofoon op ons los. Een paar subtiele effecten doen de klank van de saxofoon voortdurend veranderen. Andere persoonlijke favoriet is 'beautiful thing', met wat klinkt als een sample uit een melige smartlap ("love is a beautiful thing"), die hier echter prachtig klinkt. Ook leuk is het James Bond-melodietje in 'a sunday kind of thrill'. Een andere klank in 'liebling', waar Sternklang even de modernere elektronica mengt met een Latin-sfeer ... en met een bizar orgeldeuntje...
Tussen al deze schatten zitten echter ook een paar uitschuivers. Vooral bij de snellere nummers gaat het wel eens fout. Op 'avanti' worden de breakbeats even weggelaten en denk je even bij Saint Germain beland te zijn, spijtig genoeg ontaard het algauw in een werkelijk enerverende "bliep-en-tuut"-melodie. Ook 'satmara!' gaat al gauw op de zenuwen werken, met een tamboerijn-sample die verdacht veel doet denken aan 'Groove is in the hearth' van Dee-Lite.
Sternklang, aka Rune Brøndbo, knutselt echter vooral aangename deuntjes. De beats zitten zeker goed, de soms met lo-fi flirtende klank is zeer passend en de live instrumenten vormen een warm element tussen al die samples. Alleen zit er in de nummers vaak geen echte structuur, wat de plaat na een tijdje eentonig maakt. De meeste nummers zijn gewoon een leuk loopje waar dan allerlei variaties op gemaakt worden, maar zonder dat er echt een verhaal in zit. Ook hier mag er weer niet veralgemeend worden, want in 'liebling' en het slot 'salsaulito' is dit dan weer helemaal in orde. Al bij al is 'My Time Is Yours' dus heel wisselvallig van kwaliteit: van zeer goed tot zeer ergerlijk, met een paar schitterende nummers in ongelukkig gezelschap.

Meer over Sternklang


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.