Italiaanse hardcore, het is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar dat wil niet zeggen als zou de eend, eenmaal geprepareerd op de juiste wijze, geen heerlijk maal kunnen vormen. In elk geval, dit is een album van een volwassen hardcoreband (ontstaan in 1996) die bijzonder goed hun oor te luister hebben gelegd bij de klassiekers zoals daar zijn Sick Of It All, Minor Threat en Slapshot. Dat levert hierdoor een energiek plaatje op dat helaas soms iets te weinig blijft hangen.

Vijftien songs er op een kleine veertig minuten doorjagen wil zeggen dat de band er niet voor koos om zeer lang uitgesponnen composities op te stellen. Het tegendeel is waar: vanaf de eerste tonen wordt het gaspedaal ingeduwd en quasi niet meer losgelaten. Muzikaal gezien zit alles lekker snor met overheerlijke polkadrums, vrolijk raggende gitaren en een vocalist die in de aloude traditie zich eerder hees roept en spreekt dan de grofkorrelige semigrunt te bezigen die tegenwoordig zo 'in' is in de metalcorescene. Alles ademt dan ook een authentieke jaren negentigsfeer uit en het ligt er soms vingerdik op dat deze jongens fan zijn van Sick Of It All: eenzelfde soort breakdowns, eenzelfde energieke aanpak en dat vrolijke sfeertje temidden harde realistische teksten. Ook de koren die zoals het hoort tijdens het refrein meebrullen, zijn een sappige knipoog naar de old school waartoe deze jongens overduidelijk behoren. Maar wars van dit alles valt er toch een klein minpuntje te noteren. Ook al is het geheel erg springerig en adrenalinerushopwekkend, toch blijft er verdacht weinig echt plakken. De riffs op zich zijn puik, maar niet altijd catchy genoeg om een blijvende indruk achter te laten. De noisy afsluiter van het album is trouwens ook geen hoogtepunt, want het gepiep en geruis is enorm overbodig na deze kleine splinterbom.

Hoewel Strength Approach boordevol goede intenties en potentieel zit, komt dat laatste er niet echt helemaal uit. Dat is echter een bijzonder klein aandachtspunt, want wie het adrenalinegehalte ophoog wil jagen, kan zich best hier eens laven: het ADHD-konijn in ieder zal vrolijk rondhossen.

Meer over Strenghts Approach


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.