Summer Hymns is een Amerikaanse groep uit de zuidelijke staat Georgia die met 'Clemency' niet aan zijn proefstuk toe is. Ze hebben onder meer al 'Voice Brother and Sister' en 'A Celebratory Arm Gesture' op hun palmares staan, twee albums die behoorlijk wat goede kritieken hebben gekregen. Toch stelt de groep op deze cd enigszins teleur.
Summer Hymns slaagt erin op 'Clemency' een warme, wollige sfeer te scheppen, die makkelijk te associëren valt met het al even warme Amerikaanse zuiden. Door gebruik te maken van instrumenten als banjo en pedal steel - een horizontale slide guitar - creëren ze een prettige, met country gekruide klank. Het vervelende is dat ze op geen enkel moment van deze stemming los weten te komen of erop weten te variëren. De muziek kabbelt veertien nummers lang gemoedelijk en eentonig voort, zonder veel spanning op te bouwen of naar een climax toe te werken. De nummers zitten eenvoudig in elkaar, met door folk geïnspireerde schema's. Het psychedelische gejengel dat op hun debuut 'Voice Brother and Sister' nu en dan te horen is, ontbreekt hier totaal. Dat is jammer, want het had een welkom tegengewicht gevormd voor het zeemzoeterige van 'Clemency'. Ook de teksten zijn meestal weinig boeiend: "When you came the other day / with that look upon your, 'pon your face / I could be the one to erase / lick those words right off your face / I don't want to believe." Zo luidt de eerste van twee strofes van 'Upon your face'. De woorden liggen goed in de mond, en worden best oké gezongen, maar ze vertellen geen verhaal, noch door poëtische beelden, noch door vertelling. Alles bij elkaar levert dit een plaat op die dan wel goed kan dienen als achtergrondmuziek, maar bij aandachtige beluistering de moeite niet loont.
De sfeer zit er echter wel in, en 'Clemency' is best een gezellige cd die veel liefhebbers van de zachte indie-rock zal bevallen. Het is dan ook geen album dat tegenvalt omdat de groep grote blunders maakt, maar omdat hij doet vermoeden dat er wel best wat meer in zit.

Meer over Summer Hymns


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.