Meer nieuws van het Duitse platenlabel Spirit Zone: één van de vaandeldragers van deze goa trance firma levert nieuw werk af. 'Sexperimental' is een volwaardige vierde langspeler van Sun Project waarbij voormalige hardrockers Matthias Rumdeller, H-Man McCoy en M.A. Menichelli beurtelings nummers geschreven hebben. Een kleine 5 kwartier lang vertolkt dit zich in 9 uitgerokken dance nummers waarbij beat en ritme centraal staan. Stevig werk dus.
Opener 'Don't Talk to Me' is hierbij meteen de zwaarste dobber: een opgefokte, dreunende breakbeat wordt opgevuld met hevig gitaarwerk en een paar subtiele bliepjes. Sun Project smijt op deze vierde plaat het trance gedeelte wel over een heel zware boeg met deze pure instrumentale industrialtrack. Hoewel toch vrij verknipt en afgemeten zullen vele goa goeroes vreemd opkijken wanneer ze dit schijfje insteken. Vanaf het tweede nummer wordt echter steevast gehouden aan een quasi permanente dance beat en de typische diepe trancetunes en echo's. Spijtig genoeg voor het luisterend oor en gelukkig voor de dansende voeten plaatst Sun Project het snelle ritme centraal en houdt dit, enkele uitzonderingen niet te na gekomen, hardnekkig vol. Enkel bij nummers als 'Lonely' waar wegdraaiende effectjes, goed in het gehoor liggende halo's en industriële robotstemmen regelmatig de basdreunen overstemmen blijft Sun Project puur op het niveau van de luisteraar boeien. Verder is deze 'Sexperimental', in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, nogal vlak en voorspelbaar en puur bestemd voor de dansvloer of voor Golf GTI bezitters die voor de sport twee maal zo snel door de bebouwde kom razen en er plezier in vinden om zowel met hun eigen leven als dat van anderen te spelen.
Het regelmatig opduiken van een jankende gitaar in ongeveer de helft van de nummers toont aan dat Sun Project ook een live reputatie hoog dient te houden. Het is in de lijn van dit gegeven dat 'Sexperimental' moet opgevat worden: aanleunend bij hun "rock-trance shows". Live waarschijnlijk lekker oppeppend, maar op plaat toch kost voor de liefhebber.

Meer over Sun Project


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.