'A Letter to Bryson City' begint met een mooi klankbeeld van een druilerige regendag en een eenzame schrijver die achter een oude typmachine zijn relaas doet. Zo opent deze cd op het van naam toepasselijke Make My Day records. Een klein minuutje later scheuren gitaren stevig open en trekt de warme, zachte stem van zanger Alex Martinez de plaat op gang. Een verhaal van 11 nummers en een klein uurtje muziek is begonnen. De afgezonderde opnamen ver van de bewoonde wereld bovenop de Great Smoky Mountains in Noord Carolina, hebben alvast sfeervolle vruchten afgedragen.
Hoewel het er de ene keer al wat slepender en overdonderender durft aan toe gaan ('Certain Doom') en de andere keer vrolijker ('Playing Dead'), blijven de gitaarversterkers steevast openstaan en zorgen zij samen met zwaar rommelende drumpartijen voor een stevige geluidsbasis. Hiermee schotelt Sunday Driver erg openhartige en toegankelijke gitaarrock voor. Extra accenten met viool of een tokkelende gitaar verrijken de totaalsfeer. Ook de typemachine tikt hier en daar nog wat tussendoor. Met een stevige vaart ruimt 'A Letter to Bryson City' de baan en zoekt zelfs af en toe toenadering bij de punkrock. Hoewel alle nummers sieren in hun frisse en creatieve arrangementen, wordt er echter nooit een nieuw of verrassend geluid opgeroepen. Daardoor springen er niet echt nummers op de plaat naar voren. Een rollende basriff die het hortende gitaarnummer 'Borrowed Shoes' opent roept wel leuke verwachtingen op, maar deze worden helaas niet helemaal ingevuld. De ijzingwekkende bonustrack helemaal achteraan waarbij een monsterlijk wezen brullend lijkt rond te dolen is wel nogal een schrikwekkende en vreemde toevoeging aan deze cd.
Extra vermelding in de bio "for friends of: Sugar, New Found Glory, Soul Asylum & Psychedelic Furs" is dan ook een beetje bij de haren getrokken. Als al deze groepen door mekaar gerommeld worden, benadert het geluid allicht dat van Sunday Driver, maar de kwaliteit zal waarschijnlijk niet gelijkwaardig zijn. Dat neemt niet weg dat 'A Letter to Bryson City' een erg leuke en hedendaagse plaat is met een aangenaam meezwalpgehalte.

Meer over Sunday Driver


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.