Als Finse rockband heeft Sunride een moeilijke taak voor de boeg: zich bewijzen tussen namen als HIM, Children of Bodom, of Amorphis. De leden van de groep, die nu hun derde werkje afgeleverd hebben, vonden elkaar door hun voorliefde voor harde muziek. Het succes van hun vorige album 'Through the Red' heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze dit jaar genomineerd werden in de categorie beste Finse liveband op de Femma Gaala Awards. Sunride probeert altijd een album te maken dat andere wegen inslaat zonder hun oorspronkelijk geluid te verlaten. Dat is dan ook gelukt met 'The End Justifies the Means'.

Vanaf de opener 'Otherside' is het klaar en duidelijk: 'The End Justifies the Means' is het product van een frisse, creatieve heavy rockband die uit is op meer kans in de muziekwereld en een breder publiek. Zanger Jani Peippo gebruikt zijn stem vooral helder (zie 'Ocean', 'Waiting for the Grace') maar laat zien dat het ook hard kan (zie 'Otherside', 'Bluesong'). Jammer genoeg komt hij niet altijd even krachtig genoeg over. De gitaristen doen hun werk zonder show met net voldoende gehalte aan solo's, al kan dat voor sommigen een bezwaar zijn. Toch maken de melodieuze refreinen en de harde gitaarstukken dat goed, zoals op 'Otherside', 'Done to a Turn' en 'Colourblinded'. Die zwaaien de plak op het gros van de songs en zorgen ervoor dat de plaat zeker beukt.

Maar het album heeft ook zijn atmosferische kanten zoals op 'Ocean' waar je als het ware het water voelt kabbelen door het refrein, zowel muzikaal als lyrisch: "In the center of this all she is standing tall. And understanding what she's demanding is hard." Ook de finale van de titeltrack 'The End Justifies the Means' is een voltreffer in het hart van de melodiefanaat. Een beetje vreemd, in vergelijking tot de rest van het album, is het eerder vrolijk klinkende 'One Tragedy'. Vooral de harmonica die erin gebruikt wordt is wennen na reeds een gitaarmuur van zes nummers gehoord te hebben.

Sunride is een band die er zeer mooi in slaagt het contrast van harde gitaren en heldere zang te combineren, en hun slagen bewijst juist hun originaliteit. Daarom is 'The End Justifies the Means' zeker een geslaagde plaat geworden en geeft zeker blijk van een nieuw Fins pareltje te zijn, klaar om de wereld ingestuurd te worden.

Meer over Sunride


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.