Begin dit jaar kreeg R&B en soul pionier Etta James met haar album 'Let's Roll' de Grammy Award voor "Best Contemporary Blues Album". Hiermee kaapte de kranige dame de prijs weg voor de neus van Susan Tedeschi, die genomineerd was met haar cd 'Wait for Me'. Dat Tedeschi's album schatplichtig is aan Etta James toont ook de jazzy titeltrack aan die herinnert aan de jaren '60 van Etta James en het beeld oproept van een rokerige pianobar. Veel andere nummers lijken door de bluesy gitaarbegeleiding en warme, soulvolle stem dan weer op Bonnie Raitt. Tedeschi heeft een duidelijke levensvisie en draagt die in haar songs uit: liefde en muziek, daar draait het om in het leven! Ze brengt deze thema's in verschillende nuances, wat niet altijd voor diepzinnige teksten of verrassende songstructuren zorgt. Ze zingt dit echter met overtuiging en haar bekwame muzikanten staan haar prima bij. 'Wait for Me' bevat een mix van stijlen en tempo's, van traditionele blues tot soul, rock 'n' roll en zelfs een ballad.
De cd begint sterk met het krachtige soulnummer 'Alone'. Hier komt haar sensuele stem het beste tot zijn recht. Ook in de cover van 'Gonna Move', origineel van de blinde Paul Pena die heel wat van Bonnie Raitts nummers schreef, staat haar stem als instrument sterk naast de stevige gitaarbegeleiding van de Derek Trucks Band. Deze groep van Tedeschi's echtgenoot, gitaarbelofte Derek Trucks, zorgt ook voor het gitaarvuurwerk in het swingende 'The Feeling Music Brings'. De pittige solo's tillen deze twee nummers boven de rest van het album uit. Met 'Wrapped in the Arms of Another' levert ze daarentegen een te voorspelbare ballad af en 'Til I Found You' bespeelt hetzelfde thema van liefde op een even inhoudsloze manier, deze keer in blues gekleed. De serie mindere liedjes eindigt met 'Hampmotized', dat wel een stijlvolle funky begeleiding heeft, maar Tedeschi's rauwe stem irriteert in dit nummer waarin ze meer roept dan zingt.
In de laatste drie songs van de cd herwint Tedeschi de sterkte van het begin, al is het zonder de gitaar van Derek Trucks. Ze covert Bob Dylan's 'Don't Think Twice, It's Alright' zoals hij het zou doen als hij een warme stem had als zij. Daarna volgt 'I Fell in Love', een erg aanstekelijk rock 'n' roll deuntje. De energieke pianopartij lijkt niet toevallig uit Chuck Berry's oeuvre weggelopen: ze wordt gespeeld door Johnnie Johnson, de pianist van Berry en de drijvende kracht achter rock 'n' roll nummers als 'Roll over Beethoven' en 'Sweet Little Sixteen'. De cd eindigt met het akoestische blues nummer 'Blues on a Holiday', dat wat aan Eric Clapton doet denken met z'n mondharmonica. Dit is een muzikaal sterk album, en als er niet enkele zwakkere stukken tussenzaten, had het misschien die Grammy Award gewonnen...

Meer over Susan Tedeschi


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.