Hardcore is nooit weggeweest maar het genre leek wat weggedeemsterd te zijn onder de vracht aan metalcore die de laatste jaren onze contreien bereikte. Duitsland is wat dat betreft een behoorlijke inhaalbeweging aan het maken. Vooral Maroon maakt het mooie weer, maar daar mag Teamkiller naast gezet worden. Hoewel de opzet van dit viertal iets traditioneler is uitgevallen dan genregenoten Maroon, blijkt 'Bad Signs' een vrij sterk schijfje.

Hoewel dit album, intro meegerekend, dertien nummers telt, is de pret voorbij na een goed half uur. Wie zich schrap zet voor opener en mokerhamer 'All Time Low' zal meteen merken hoe dat komt: Teamkiller gaat er als een razende vandoor. Het is dan ook vermoeiend om de hele tijd de aandacht op scherp te houden, simpelweg omdat de band geen seconde gas terugneemt en heel de tijd door bijzonder intensief aan de slag gaat. Hoewel geen enkele hardcoregroep om een naam als Agnostic Front heen kan, lijkt het erop dat Teamkiller deze Amerikaanse voorvaders toch wel heel aandachtig heeft beluisterd. Soms is het namelijk alsof nummers van 'Bad Signs' uit de koker van Roger Miret en Vinnie Stigma zijn geslopen. Dat is hoegenaamd geen verwijt, want Teamkiller slaat er in om dat trucje overtuigend klaar te spelen. De zang van Michael Speidel is soms wat aan de eentonige kant, maar dat is nu eenmaal een vaak voorkomend euvel bij hardcore. Het stoort gelukkig niet. Wat wel duidelijk is, is dat Teamkiller een 'take no prisoners'-attitude heeft en dat is precies wat hen doet uitstijgen boven de grijze middenmoot: ze doen dat op geloofwaardige wijze. Het staat buiten kijf dat songs van dit album in een live situatie voor fantastische taferelen op en naast het podium zullen zorgen.

Opnieuw komt er een hardcoreband langs uit onverwachte hoek en opnieuw is het een puik plaatje geworden. Het lijdt weinig twijfel dat Teamkiller, mits de juiste steun, kunnen uitgroeien tot een sterke naam binnen het genre. Met een album als 'Bad Signs' onder de arm kunnen ze enkel maar trots zijn.

Meer over Teamkiller


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.