De Nederlandse groep Telefunk beschrijft zichzelf als "Trip-Hop-Folky-Sample-Pop" en al die ingrediënten zijn terug te vinden op dit vierde album. Met zang, loops en samples, een moog-synthesizer, gitaren en een accordeon bouwen ze een mooie sound die inderdaad vaag verwijst naar hun zelfgenoemde voorbeelden zoals Portishead of Tricky. Opener 'Atlantic City' is een goed voorbeeld: het nummer vertrekt met een ijle stem die dan wordt ondersteund met een kreunend synthesizertoontje en drums. Dan wordt er langzaam opgebouwd naar een climax met wat klinkt als samples van strijkers en blazers.
Van de twaalf nummers zijn er uiteindelijk echter drie de moeite waard. Vooral 'Might In My Hand' verdient een vermelding. De beat houdt het tempo steeds hoog en leuke samples van een roepende man op de achtergrond geven het nummer een bijzondere sfeer en zorgen tegelijk voor een komische noot. De plaat als geheel stelt echter teleur. Er zitten heel wat leuke vondsten in dit album, maar die worden dan dikwijls het hele nummer lang eindeloos herhaald. Bij het luisteren heb je voortdurend het gevoel dat er met deze middelen iets schitterends had kunnen gemaakt worden, maar dat het net niet is gelukt. De sound is veelbelovend, maar de mogelijkheden worden nauwelijks verkend. Zangeres Simone is Beth Gibbons niet en wat ze moet zingen kan ook maar zelden boeien: meestal een korte en weinig interessante melodische lijn die keer op keer herhaald wordt. Nummers bevatten soms wel verschillende passages, maar van opbouw, contrast of spanning is er helaas geen sprake. Funky hiphop-beats worden soms ook onderuitgehaald door de andere klanken waarmee ze gecombineerd worden.
'You're The Driver, I'm The Singer' bevat genoeg elementen voor een geslaagde plaat, maar het resultaat is hier helaas minder dan de som van de delen. Vooral de zang haalt anders leuke nummers onderuit, maar ook op andere punten gaat het mis. Telefunk heeft geprobeerd om eentonigheid te compenseren door een massa aan uiteenlopende klanken toe te voegen, maar dat is vergeefs geprobeerd als in de basis al een goed idee ontbreekt.

Meer over Telefunk


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.