Met een heel hedendaagse titel pakt het Berlijnse trio Terranova uit met een nieuwe plaat. Hoewel "nieuw" niet meteen het beste woord is. 'Peace is Tough' is immers een verzameling van 5 onuitgebrachte tracks en 6 nieuwe versies van eerder op vinyl gereleaste, gelimiteerde singles. Dat alles vormt een cd met erg dansvloergerichte, dynamische elektronica.
Met meer dan 15 volwaardige platen op hun palmares weet deze Duitse formatie inmiddels wel waar de melk te halen. Die vinden ze dan ook steevast terug in een wilde cocktail van triphop, breakbeats, acidhouse tot zelfs disco. Door vele muziekstijlen subtiel door mekaar te gooien, komt Terranova telkens uit op een erg boeiend dance nummer. Vele elektronische lagen over mekaar vormen op zich al vaak een interessant nieuw geheel. Met veel samples en verknipte zangfrasen bekomt de band vaak erg filmische, intrigerende resultaten. Zo valt het vrij dramatische 'Rhythm Without a Pause' op door een combinatie van felle gitaarloops, een hevige breakbeat en gescandeerde, Spaanse zangstemmen. De opgefokte discokicks van 'Get it On' met een ver weggetrokken, vrolijk synthesizerdeuntje zijn werkelijk meesterlijk. Veelal lachwekkende accenten toveren de muziek van Terranova vaak om tot een luchtig geheel, hoewel dramatische bastonen zoals bij 'Kiss' durven bewijzen dat het toch menens is. In elk geval is het moeilijk om bij deze verschillende dansvloervullers te blijven stilzitten: ze zijn zo variƫrend in opbouw en werken op zo'n manier naar climaxen toe, dat het lijkt of er flarden van volwaardige dj sets passeren. Enige spijtige aan 'Peace is Tough' is dat de plaat, gezien het feit dat het een verzamelaar betreft, een verhaallijn mist. Alle tracks staan volwaardig op zich, maar vormen samen nogal een grillig geheel.
'Peace is Tough' is niet enkel een dijk van een statement, maar ook een niet te missen plaat voor wie benieuwd is waar het clubleven binnen enkele jaren naar zou kunnen evolueren. Terranova kiest voor klasse elektronica!

Meer over Terranova


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.