De trashmaniakken van Terror 2000 zijn meer terug als nooit tevoren: Bjorn 'Speed' Strid (Soilwork), Klas Ideberg (Darkane), Nick Sword en Erik Thyselius (Face Down, Construcdead) hebben hun krachten voor een derde keer gebundeld om weer eens een metalplaat te maken die onserieus, extreem, hard en brutaal is. Na 'Faster Disaster' leek het misschien moeilijk om nog vernieuwend uit de hoek te komen, maar dat heeft Terror 2000 ook niet gedaan: ze hebben simpelweg het metalparodie-gehalte opgedreven en zijn een nog extremere toer opgegaan. 'Terror for Sale', het resultaat, is allesbehalve een uitverkoopplaat.

Op 'Terror for Sale' staat geen enkel traag nummer: het tempo blijft hoog, maar de groep weet dat een tekort aan variatie verveelt en komt vaak goed uit de hoek met groovy gitaar- en drumwendingen. Ook zijn er meer death metal en punk/hardcore invloeden die het geheel alleen maar sterker en brutaler maken zoals meer blastbeats, lage grunts, breakdowns en een feestattitude. Opener 'Five Star Prison' leidt de plaat gezellig in op de Terror 2000-manier: het ene catchy stuk volgt na het ander en leidt tot een meezinger van een refrein ondanks het up-tempo gitaargeraas en de daverende basdrums. Nummers zoals 'King Kong Song', 'Flesh Fever Fiesta' en 'Fed Up Anthem' mogen dan wel het muzikale onserieuze van de band naar boven brengen, zowel tekstueel (de titel alleen al) als muzikaal (de hilarisch hoge stemmetjes en té plechtige zang) maar toch weet Terror 2000 het serieuze oor te boeien met het furieuze 'Metal Mosh Massacre' en het rockende 'Mummy Metal for the Masses': beide nummers zijn opgefokte maar opgewekte metalanthems die je na zo'n lastige werkdag lekker luid uit de boxen laat donderen. Opmerkelijk is het blues trashmetalnummer 'Bloody Blues Blaster': ondanks het grappige idee is het de slechtste track van de plaat. Een bluesy stuk aan 200 km/u barst open, gevolgd door een traag onbegrijpelijk stukje waarin een orgel en leadgitaar het moeten doen op een bas- en drumbegeleiding. Maar de 11 andere geslaagde beukers vergoeden deze hilarische misstap wel.

Het woord serieus staat zelden in de handleiding van Terror 2000, maar deze Zweedse houthakkers doen waar ze goed in zijn, namelijk 80's trash/death spelen. Zo komen ze in ieder geval voor de dag met een strak gespeelde schijf.

Meer over Terror 2000


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.