Thao with the Get Down Stay Down is een vreemd allegaartje: een jonge zangeres van Aziatische oorsprong begeleid door een groep die de muzikale geschiedenis van het zuiden van de Verenigde Staten duidelijk goed bestudeerd heeft. De groep bestaat sinds 2003 en vond zijn oorsprong op de universiteit. Ze opereren nu vanuit San Fransisco en zijn vooral populair in het studentencircuit. Met "We Brave Bee Stings and All" zouden ze een groter publiek willen aanspreken.

Thao Nguyen is al actief vanaf haar twaalfde. Aanvankelijk opereerde ze als solo-artieste die zichzelf begeleidde op haar akoestische gitaar, met als voornaamste invloed de vrouwelijke singer-songwriters van het Lilith Fair-intiatief, een exclusief vrouwelijke groep van artiesten met een feministische inslag. Maar nu is er dus The Get Down Stay Down. Zij zijn de grote troef van dit album, het is een groep die een coherent warm geluid kan neerzetten. Hun muzikale wortels liggen in de traditionele Amerikaanse muziek. De combinatie klinkt als folk met een lichte no wavetoets, banjo's worden aangevuld met dwarse elektrische gitaren en Thao's stem die aanschuurt tegen de juiste toon wordt opgevangen door een solide muzikale begeleiding.

Er staan een paar uitmuntende songs op de plaat, opener 'Beat (Health, Life and Fire)' is een erg goede song die na één keer beluisteren niet meer uit het hoofd te krijgen is. Thao zingt bezield en het gitaarloopje doet denken aan The Cold War Kids. Opvolger 'Bag of Hammers' is eveneens een aangenaam stukje moderne alternatieve folk, maar dan zijn de hoogtepunten op. De nummers beklijven niet meer zoals de eerste twee, durven nog al eens op elkaar gaan lijken en de stem van Nguyen begint langzaamaan zelfs op de zenuwen te werken. De muzikale omlijsting daarentegen blijft oerdegelijk en soms zelfs verrassend.

Thao with the Get Down Stay Down zal met 'We Brave Bee Stings And All' de wereld voorlopig nog niet veroveren. De band heeft wel potentieel en mits een hele plaat van het niveau van de eerste twee nummers en een overtuigendere vocale prestatie van de frontvrouw, is dit niet het laatste wat we van hen gehoord hebben.

Meer over Thao with the Get Down Stay Down


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.