Voor de eerder hitsig ingestelde mannelijke muziekliefhebbers zal de hoes van deze single vast geweldig zijn: een flink van oren en poten voorziene blondine kijkt uitdagend terwijl ze haar fikse attributen vastheeft. Marketinggewijs geen slechte zet in een wereld waar dit soort dingen scoort, maar eens het beeld voorbij moet de muziek natuurlijk ook nog spreken. The 69 Eyes komt uit Finland en is vooral populair in Amerika. Hoewel het duistere en agressieve uiterlijk van de heren anders doet vermoeden, zijn hun muzikale exploten niet erg kwaadaardig. Alles ligt eerder in de vrij softe gothic rockkant zonder veel weerhaakjes of overtuigingskracht.

'Perfect Skin' is de titel van dit kleinood en dat is dus ook de singlekeuze van het moment. Hoewel de klank van de muziek in eerste instantie doet denken aan werk van The Mission, Sisters of Mercy of zelfs The Cure, wordt al snel duidelijk dat dit voornamelijk te wijten is aan een uitgekiend productieapparaat. Songgewijs komen de heren immers nog niet aan de tenen van voornoemde bands. Simplistische gitaarlijnen en voortjakkerende drums pogen de vaart erin te krijgen, maar wie even de tijd neemt om het nummer beter onder de loep te nemen zal snel zien dat deze moeite tevergeefs is. De lijzige zang van Jyrki is trouwens ook niet je dat. Veel expressie heeft de brave man niet en mompelen of neuzelen is iets wat alleen Daan Stuyven overtuigend kan doen. Tekstueel is het trouwens ook huilen met de pet op, want veel verder dan goedkope tienerangsten komt de band niet. De drie extra nummers die op dit schijfje werden gegooid zijn live-uitvoeringen van coversongs en daar wordt pas pijnlijk duidelijk dat – naast het feit dat ze in de 69 Eyes-uitvoering voor geen meter klinken – de band echt geen talent heeft. 'Christina Death' (knipoog naar Christian Death) brengen ze nog semi-overtuigend, maar de ronduit zielige cover van 'I Just Want to Have Something to Do' van de onsterfelijke Ramones is gewoonweg walgelijk.

Plat, ultracommercieel, zonder gevaar, zonder weerhaakjes, supergepolijst: jazeker zou dit goed kunnen draaien in de Ultratop. Amerika is al plat gegaan. Het enige voordeel is dat Europese muziekliefhebbers vaak net iets kieskeuriger zijn.

Meer over The 69 Eyes


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.