Het dynamische duo The Black Box Revelation representeert al enkele jaren de wedergeboorte van de blues en rock ’n roll in binnen- en buitenland. Overal met open armen ontvangen en eindeloos vergeleken met andere tweekoppige bands (The White Stripes) veroverden ze land per land, waar ze hun ambitie nooit onder stoelen of banken staken. Nadat de toon werd gezet met het nog wisselende debuutalbum ‘Set Your Head On Fire’, verbeterden ze hun geluid en reputatie met talloze live optredens. Na drie jaar is het tijd om weer een stapje verder te gaan met ‘Silver Threats’, een plaat waarin The Black Box Revelation zich verder ontplooit als energieke rockband.

Het gitaarwerk van Jan Paternoster is duidelijk geëvolueerd en draagt een dreigende elektriciteit met zich mee die resulteert in een constante spanning doorheen het ganse album. Of hij nu een onwankelbare riff speelt als in ‘Do I Know You’ of speelse pulsen door de ether jaagt in ‘Love Licks’, zijn bluespartijen trillen van voltage. Om zulke effecten te verkrijgen werd er dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden van een studio, al presenteert het geheel alles behalve afgelikt. Zo behoudt dit album een naturel sound met een zekere nonchalance . De ruimte die Jan creëert wordt robuust opgevuld door drummer Dries van Dijck, die al meppend op zijn toms en cimbalen een weg plaveit doorheen de elektrische storm.

De groei die ze samen meegemaakt hebben wordt verduidelijkt in een ruimere, stevigere sound, terwijl ze eigenzinnig het radiovriendelijke parcours proberen te vermijden. Er wordt minder voorzichtig omgesprongen met de dosering van de songs, waardoor ze zowel een pak harder als zachter klinken. Zo slingert dit tweetal van het energetische ‘You Better Get In Touch With The Devil’ naar het eerder intieme ‘Our Town Has Changed For Years Now’, een akoestische song die jammer genoeg de typerende overtuigingskracht mist. Toch weten de twee jonge snaken een constant niveau te behouden doorheen het album, de minder pakkende nummers (die er wel degelijk zijn) gaan dit keer niet geheel ten onder tegenover de aanwezige knallers.

Met ‘Silver Threats’ is The Black Box Revelation een flinke stap vooruit gegaan. De band klinkt een pak ruimer en meer volwassen dan voorheen, en lijkt zich hiermee op de grotere podia te richten. Wanneer deze nieuwe songs live een eigen leven mogen leiden zal dit album pas echt tot zijn recht komen. Anders blijft het een fijn werk van een nog steeds groeiende band.

Meer over The Black Box Revelation


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.