Vaak zijn zijprojecten niet meer dan veredelde hobbybands van rocksterren. Als die dan toevallig succes kennen, dan is het ook maar zo. The Bronx Casket Co. is anders. Wanneer basbeest DD Verni van Overkill besluit om iets compleet anders te gaan doen dan wat hij presteert bij zijn broodheer kon hij niet vermoeden dat dit zo zou aanslaan. Met uitstekende muzikanten als Tim Mallare (Overkill) of Jack Frost (Seven Witches) produceerde Verni een hoogst aanstekelijke mix van poppy nummers verpakt in een authentiek griezelige sfeer. De combinatie van vrolijke melodieën, meezingbare refreinen en loodzware gitaren is namelijk succulent, zeker op het derde album 'Hellectric'.

Het recept voor The Bronx Casket Co. is behoorlijk eenvoudig. Men neme nummers die in wezen eenvoudige popsongs zijn en men verpakke die in een zo griezelig mogelijke sfeer. Klaar! Maar er is gelukkig veel meer aan de hand, anders zou deze band niet zo aanstekelijk zijn. De grafsongs die 'Hellectric' sieren kruipen namelijk meteen onder de huid en blijven daar nazinderen. De teksten gaan over allerlei morbide toestanden of zijn griezelverhalen maar die worden omringd door superleuke loopjes en melodietjes die zich met weerhaken in het hoofd vastzetten. Opener 'Little Dead Girl' heeft een vreemd tegendraads ritme en tijdens het refrein zit er een lastig start-stop moment in, maar de gitaarlijnen en toetsenpartijen zijn enorm catchy en makkelijk meefluitbaar. Ook 'Sherimoon' of 'Mortician's Lullaby' zijn van hetzelfde laken een pak. Een sterke troef van The Bronx Casket Co. is zanger SpY, die vroeger nog een tijdje bij Misfits de microfoon hanteerde. Hij zingt met een heerlijk warm timbre en ook al heeft hij het over moord of doodslag, het klinkt alsof hij de vriendelijkheid zelve is.

The Bronx Casket Co. is een band waarvan het geheel veel meer is dan enkel de som der delen. Nog nooit eerder werden griezelverhalen zo mooi verpakt als slaapliedjes. De vergelijkingen met Type O Negative heeft de band definitief van zich afgeschud en nu is dit collectief klaar om de wereld te veroveren. 'Hellectric' is alvast een heel sterk wapenfeit.

Meer over The Bronx Casket Co.


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.