Dit trio heeft al meteen een leuke gimmick achter de hand: volgens de bio zijn de heren alledrie gediplomeerde pathologen. Dan valt het ergens niet al te moeilijk te begrijpen dat zij zich vooral verdiepen in heerlijk gore death/grind. Meer zelfs, de band gaat er prat op zodanig zwaar beïnvloed te zijn door grootheid Carcass dat het hun bedoeling is om ook daadwerkelijk de albums van Carcass te benaderen en zo te eren. Het is alleszins wel een feit dat 'Olidous Operettas' een geestig en smakelijk album is geworden dat meer dan een grindgrijns op gezichten kan toveren.

Zodra 'Casper's Dictum' aftrapt, wordt overigens sterk duidelijk dat de Carcass-albums 'Symphonies of Sickness' en 'Necroticism – Descanting the Insalubrious' van gigantische invloed waren op deze heren. Geluidsgewijs klinkt deze plaat immers net zoals die albums en ook aan de composities is meer dan hoorbaar dat Jeff Walker en de zijnen verafgood worden. Is dit dan louter een kopie-plaat? Zeker niet, daarvoor heeft dit olijke trio genoeg in zijn mars. De composities staan sterk op zichzelf en als staaltje goregrind is dit meer dan te pruimen. De titels zijn trouwens weer heerlijk onbegrijpelijk voor niet-ingewijden in de medische wereld. Wat te denken van 'Morgagnic Anatomics', 'Expeditious Evisceratory Mishap' of 'Maturating Decompositional Gas'? Muzikaal is het echter duidelijker: een mooie barrage aan vettig klinkende drums begeleidt een ronkende en zoemende gitaar en een gestoorde bas. Die bas wordt overigens bespeeld door een zestigjarige! De kleine bassolo die deze heer inzet aan het einde van 'Casper's Dictum' is overigens een heel leuke touch. Dit album bevat geen slechte songs, al dient gezegd dat er ook nergens heuse uitschieters te bewonderen vallen. Al wie echter vertrouwd is met het werk van Carcass weet in ieder geval wat te verwachten.

Gimmicks terzijde is 'Olidous Operettas' een degelijk album geworden dat een aardige portie goregrind bevat die eindelijk nog eens niet aan een belachelijk hoog tempo wordt gespeeld. Fans van Exhumed, Cretin of uiteraard Carcass kunnen allicht van dit verdorven kadaver proeven en merken dat het nog niet te beroerd is.

Meer over The County Medical Examiners


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.