Als twee chef-koks staan de heren Jordan / Kirkland van The Crystal Method afgebeeld op hun nieuwste cd, waarbij ze vakkundig plaatjes in mekaar lijken te gieten. De tweede mixsessie in hun 'Community Service' reeks (tevens een radioshow die ze wekelijks verzorgen in de States) biedt alles waar breakbeats vandaag voor staan en slaat een brug tussen trance-, club- en zelfs rockmuziek. De basis van hun heilige formule bestaat dan ook uit een zorgvuldig uitgekiend proces van het ontrafelen van nummers, de zoektocht naar de juiste geluiden en het fijn weer in mekaar schuiven van het geheel. Dit geeft soms verrassende, maar vaak ook voorspelbaar, vlotte en hippe resultaten die garant staan voor een gevulde dansvloer.

De trendy combinatie van breaks, trancepulsen en drum'n'basseffecten is het handelsmerk van deze twee dj's uit Los Angeles. Met een recente Grammy nominatie op zak peddelen beide heren aardig in het door hen mee gecreëerde breakbeatpoeltje. Zo vormt deze plaat één lange danceremix die netjes in climaxen opbouwt en met veel gelaagde samples voortdurend zowel het gehoor als de dansbenen prikkelt. Dankzij een aantal gehaaide remixen van populaire gitaargroepen als New Order, The Smashing Pumpkins en The Doors zoekt The Crystal Method zeker naar het einde toe het bredere publiek op en laat met deze crossover rockers in het clubwereldje toe. Dé hoogvliegers van deze remix-sessie zitten echter elders verscholen. Zo bevat de stuwende en pompende bewerking van Ian Browns 'Reign (door UNKLE onder handen genomen) of de erg rechtlijnige clubtrance van 'Starting Over' dat er op volgt een haast verslavende drive. Datzelfde mag gerust gezegd worden van Hypers 'Come With Me' waarbij een sensuele vrouwenstem tot dansen uitnodigt ("Come with me to the dancefloor") en daarmee deze dansplaat na een dikke tien minuten goed in gang zet. Hoewel het vuurwerk dat er op volgt niet altijd even hoog laait en 'We Have the Energy' van Evil Nine net iets té inhoudsloos doordraaft, blijven afwisseling, kwaliteit en dansbaarheid wel de eigenschappen van deze remixplaat. Een dik uur houdt The Crystal Method de boog gespannen en zorgt ervoor dat na de laatste beat gretig naar de repeat-toets gereikt wordt en de platenboer bespioneerd wordt tot het ogenblik dat deel drie in de rekken belandt.

'Community Service II' is een erg leuke dansplaat die zich prima leent tot het opluisteren van enkele hippe feestjes. Afwisseling en kwaliteit zitten in deze onafgebroken sessie netjes verpakt. Ambiance verzekerd!

Meer over The Crystal Method


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.