Al meer dan 25 jaar en 10 platen lang zwaaien The Descendents de scepter van de punk- en hardcorescene in Los Angeles. Omwille van de nevenactiviteiten met hun zijproject All is het inmiddels wel zeven (!) jaar geleden sinds dit gefreakte viertal nog eens een cd de ether in zwierde, maar naar het schijnt zouden ze nu "meer terug dan weggeweest zijn". Deze ''Merican' EP is in elk geval een fijne voorbode van de komende 'Cool to be You' plaat die over een maand op hun nieuwe label Fat Wreck Chords uitkomt. De melodieuze hardcore meesters van de Westkust zijn terug van weggeweest.
Met een vette knipoog naar de komende presidentsverkiezingen, lacht de karikatuur op de hoes van deze EP de toeschouwer toe. De jongens zijn duidelijk niet trots op hun Amerikaanse identiteit ("Listen up man / I'll tell you who I am / I'm just another stupid American"). Die sarcastische glimlach is dus in elk geval wel gepast. Met geweldige snelheid worden de 4 nieuwe nummers op de luisteraar afgestuurd: recht voor de raap en niet te ingewikkeld, naar aloude Descendents traditie. De laatste 2 ('Here with Me' en 'I Quit') verschijnen overigens enkel op deze EP, wat hem alvast een mooie collectors item maakt. Betreffende de muziek zelf: verwacht lekkere snelle en melodieuze punkrock die niet meteen wereldschokkend of vernieuwend is, maar wel vrolijk en vlot. Marshalls zijn een veelgebruikt handelsmerk. De fijne stem van Milo Aukerman overtuigt, maar zorgt tegelijkertijd toch ook voor een volle opvulling van deze 4 nummers. The Descendents klinken als Bad Religion op speed. De tekstueel geladen nummers die ze hier voorschotelen gaan over erg persoonlijke gevoelens van frustratie (de titeltrack) of juist voldoening ('Nothing With You'). Leuk geheimpje overigens: na de 4 aangekondigde tracks wordt nog een trage extra track voorgeschoteld ('It's a Lie') die niet meteen erg inhoudelijk overtuigend is, maar wel een nieuwe, slepende dimensie toevoegt aan de herrezen Descendents.
Deze EP is een mooie opwarmer voor de komende langspeler. De tijd heeft echter de band enigszins ingehaald: hoewel The Descendents nog erg fris klinken en hun snelle punkrock nog best wat jong publiek zal kunnen raken, is er inmiddels toch een hele commerciële markt ontstaan rond gelijkaardig klinkende bandjes. Dat maakt deze muziek goed gerief voor de liefhebbers, maar helaas het zoveelste gelijkaardige product voor anderen.

Meer over The Descendents


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.