In 2000 waren vijf Fransen het naar eigen zeggen beu om steeds naar dezelfde saaie rockgroepen te moeten kijken terwijl ze ervan overtuigd waren dat ze het zelf beter konden. Woorden werden daden en The Elektrocution kroop met een stel goedkope gitaren het repetitiekot in. Het resultaat moest zuivere rock worden, zonder gespekt te zijn met overdreven versiering. Drie ep's en een hoop optredens in het thuisland later moet hun eerste album 'Open Heart Surgery' de deur naar de rest van Europa openen.

Het vijftal uit Rouen mag in zijn pure-rockmissie serieus genomen worden. Met hun album bouwen ze een geluidsmuur op waar met geen sloophamer een barstje in te krijgen is. Rock 'n' roll, garagerock, punk, surf, de hele zooi wordt door elkaar gegooid. The Elektrocution steekt zijn middelvinger op naar alle conventies en trekt vanaf de eerste maat flink van leer. Het tempo ligt enorm hoog en de nummers razen voorbij. Bakstenen als 'Kneel Down & Pray', 'The Threat' en 'Fuck You 3' delen de ene mokerslag na de andere uit en gunnen geen seconde rust. Gemiddeld duurt elk nummer ongeveer tweeëneenhalve minuut en binnen deze korte tijd barst het van gitaargeweld, hyperactieve drums, geschreeuw, getier, orgelmisbruik en nog veel meer van dat moois. De sfeer ademt de geur van zweet, koud bier en sigaretten bijna letterlijk uit. Net op het moment dat de trommelvliezen er de brui aan willen geven, speelt de groep een merkwaardige troef uit. Het instrumentele 'Calvaire' breekt met het lawaai en beweegt zich gezapig voort. Nadat deze vreemde eend in de bijt de oren even de nodige rust heeft gegund, worden ze terug volgepropt met intense, uitbundige nummers als 'Failure' en 'Elektrocution Uber Alles'. Na het heerlijk trage, melancholische 'You're Life is a Joke' geeft het vijftal nog een laatste keer ferm van katoen met The Damned-cover 'New Rose'.

Met 'Open Heart Surgery' mag voor The Elektrocution de deur naar het buitenland gerust opengaan. De plaat verveelt nooit en misschien heeft ze dat ook te danken aan haar korte duur. De nummers zijn immens druk maar de groep weet alles perfect te doseren, zodat het geen enkel moment teveel wordt. Kortom, The Elektrocution zal zijn muur van rockgeweld nog in vele landen mogen optrekken.

Meer over The Elektrocution


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.