Na The Raveonettes, The Noisettes en tal van andere combinaties was het eigenlijk maar een kwestie van tijd tot er een band genaamd ‘The Ettes’ uit de gronden zou rijzen. Ook zij zinspelen immers op de wervelende girl groups van weleer (met The Ronettes op kop). Met een vrouwelijke meerderheid aan het roer creëren ze vanuit Nashville, Tennessee aanstekelijke garage rock met de onontbeerlijke (spreekwoordelijke) ballen.

De energie mag er wezen: op de opener ‘I Get Mine’ gaat de vrouwelijke samenzang tekeer over een opzwepende ritmesectie, gestuurd door een met overdrive aangedikte basgitaar die blijkbaar lak heeft aan zijn traditioneel plekje op de achtergrond. Ook het hitgevoelige ‘Marathon’ balanceert op het randje van raw power en simpele, maar o zo aanstekelijke en vrolijke melodietjes. Al blijft die formule verder ongewijzigd: ‘I Heard Tell’ en ‘Girls Are Mad’ doen het dan wel met iets meer gitaaruitspattingen, veel afwijking of verschillende invalshoeken van de eerder gekozen route krijgt de luisteraar niet.

De weinige variatie schuilt dan wel in de rustigere nummers. De intussen zeer kenmerkende (samen)zang is geen onaangename blijver, en verder wordt er wat gas terug getrokken op tempo en prominente baslijnen. Niet dat de nummers nu ontdaan zouden zijn van gitaren, ‘Chilled Hidebound Hearts’ of ‘You Can’t Do That To Me’ kennen nog bitsige riffs die af en toe de luisteraar knijpen om toch de aandacht erbij te houden. Afsluiter ‘Where Your Loyalties Lie’ laat tegenover zijn voorgangers wel een volwaardige andere kant zien en demonstreert een repetitief riffje, gesteund door slechts een kloppende basdrum en een ‘luie’ kalmerende zanglijn. Als ware het een light editie van The Velvet Underground.

Laat afwisseling en originaliteit dus geen paradepaardje zijn van The Ettes. Wél brengen ze aangename garage rock vervuld met fijne melodieën en dito samenzang. ‘Look At Life Again Soon’ zou moeten volstaan om enige sessies easy-listening te vullen, hierna worden de nummers net iets te inwisselbaar.

Meer over The Ettes


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.