Met rockmuziek kan je veel kanten uit en dat heeft The Freak Accident goed begrepen. Rechttoe rechtaan rocken, een piano-ballad of simpelweg wat zang, bongo's en een baslijn, het komt allemaal aan bod. De grote moeilijkheid blijkt voor The Freak Accident echter niet het kneden van een voldoende samenhangend geheel, maar wel de taak om met al die elementen ook nog iets boeiend uit te steken.

Zo is 'Ex-Wife' een erg doordeweekse rocksong die al begint te vervelen vanaf de zang invalt. Die heeft meer een zagend dan een muzikaal effect. Het stroperige 'You're the Reason' lijdt eveneens onder de zang en nog meer onder de huizenhoge clichés die de revue passeren: "You're the reason why I'm here / At the end of the pier / At the end of my rope / At the end of my hope".

Maar er zijn ook rockdisciplines waarin The Freak Accident wel thuis is. 'Anthem for the Depressed' is een slepende, pakkende rocksong die misschien wat apocalyptische momenten mist, maar die met de juiste sfeer zijn titel alle eer aandoet. Het is echter vooral het onderdeel 'vrolijke, licht swingende rock' dat op deze plaat de moeite is. De begeleiding van een vrolijk huppelende piano suggereert dat het afscheid nemen in 'Bye-Bye' toch niet zo zwaar valt. Ook 'Spring Fever' hobbelt lustig over een iets minder vrolijke tekst. Andere aangename momenten zijn het Spaans tussendoortje en het orgeltje in 'Never Going Back to Petaluma', de krachtige "oehoehoe" op een bedje van stevig rockende gitaren in 'Chinese Phrasebook', dat voor de rest ten onder gaat aan gebrekkige zang en een vervelende tekst, en een swingend latin-intermezzo in 'Free to be Freaks'.

Met nog een compleet overbodige elektrische versie van 'You're the Reason' en nog twee erg vrijblijvende songs houden de goede en de mindere momenten elkaar in evenwicht. Dat ze zich niet in een hokje laten steken, is echter een pluim die The Freak Accident wel op zijn hoed mag steken.

Meer over The Freak Accident


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.