Afkomstig uit het Oost-Vlaamse Dikkelvenne als ze zijn, maken The Germans muziek die erg typisch is voor die streek: hoekige, noisy gitaarrock die geilheid hoog in het vaandel draagt. Echter: geen stompzinnige, eendimensionale geilheid maar een vernuftige, hogere vorm van geilheid. Geilheid voor de meerwaardezoeker, zeg maar. 'The Next Superstar EP', het debuut van de jonge Dikkelvense snaken, staat er bol van.

Het begint al bij het eerste nummer: 'The Next Superstar' wordt gekenmerkt door een potige drumpartij, enkele heetbloedige gitaarlicks en hitsige, echoënde zang ("I'm the next superstar / You're my candy bar / I wanna hold ya"). Tegen het einde komt een ultrakort maar ultrakrachtig gitaarsolootje het helemaal afmaken. In 'Pornographic Blue' gaan de Oost-Vlaamse rockers verder op hun elan. Genieten is het hier van de subtiele backing vocals die her en der in het nummer opduiken ("tu tu tu tu").
Het tempo en de energie waarmee deze heren alles en iedereen in de vernieling rocken mogen gerust als verontrustend gekwalificeerd worden. Bij momenten doen The Germans denken aan wijlen Evil Superstars, die er evenmin voor terugschrokken om uit een tiental vaatjes tegelijk te tappen binnen één nummer. Het aantal abrupte breaks en tempowisselingen op 'The Next Superstar EP' ligt dan ook tamelijk hoog. Toch lijken de nummers elkaar de loef te willen afsteken in de strijd om de 'Popsong van het Jaar'-trofee.
En net als de vraag rijst of The Germans genade zullen kennen, komen ze aandraven met een zoete wals: 'Not When You See Her' is een mooi, campy popliedje, dat tegelijk toch duidelijke sporen van noise in zich meedraagt. Het beste nummer op de EP is echter het laatste. 'Variation On You' heeft wat van Millionaire in al haar hyperkinetische popgekte, maar heeft vooral heel veel van The Germans ("Oh I need your sister / And I need her now / Ah ah ah ah").

De wulpse stemmen, de kolkende gitaren, de hijgende bas en niet te vergeten de voortreffelijke songs maken van 'The Next Superstar EP' een plaatje om duimen en vingers bij af te likken (bij voorkeur die van iemand anders). Dit smaakt naar meer.

Meer over The Germans


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.