Met 'Rockin' Spree' doelen The Hi-Risers op de verovering van de Europese markt. Dit album is al het vijfde van deze 'all American rock 'n' roll band'. Toch is het het eerste dat ook in Europa uitgebracht wordt. Op enkele nieuwe nummers na is het een plaat met het beste van de vier voorgangers. Veertien nummers volgestouwd met rock 'n' roll, maar evengoed met rhythm & blues, country, doo wop, rockabilly en surf, resulteren in een optimistische heupwieger.

'Rockin' Spree' begint met twee nummers die recht uit de soundtrack van films uit de jaren '50 zouden kunnen komen. 'Foundation Rock' en 'Rockin' Spree' voeren met hun typische, dynamische basrif en bluesy gitaar terug naar de tijd van de vetkuiven en lederen jekkers. 'Call Me The Wolfman' weet dan weer perfect rockabilly, country en een gezonde dosis humor te combineren. Swingende ritmes, imponerende gitaarsolo's en geregeld een paar maten wolfgehuil zorgen direct voor een luchtige sfeer. Dat het niet enkel de muziek is die teruggrijpt naar de swingende jaren '50 en '60, maken The Hi Risers ook duidelijk met hun teksten. 'Ain't No Beatle' klinkt alsof de 'hard day's nighters' nog steeds directe concurrenten zijn. "I ain't George Harrison / But I wanna hold your hand" De rest van het album blijft een imponerende combinatie van verschillende stijlen. Van surf in 'Gear Bustin' Sort Of A Feller', doo wop in 'One Note Joe' tot het kristalhelder countrynummer 'Johnny, Jim & Jack', een ode aan Johnny Walker, J&B en Jack Daniels, whisky dus. Elk nummer weet genoeg afwisseling te brengen. Het gitaarspel van zanger en gitarist Gregory Townson is ronduit geniaal. Deze man bezondigt zich niet aan simpele akkoorden, maar haalt met alles overtreffende, snelle gitaarrifs alles uit zijn instrument wat er maar uit te krijgen is.

'Rockin' Spree' is een luchtige plaat gemaakt door mannen die elke seconde van het album bewijzen dat ze hun instrumenten vanbinnen en vanbuiten kennen. De plaat verveelt geen seconde, al is de fenomenale tijdssprong in het begin wel even wennen. Twee potten gel in het haar smeren en die oude lederen jekker van onder het stof halen dus.

Meer over The Hi-Risers


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.