'The People Love It'. Met dit ambitieuze statement pakt Vlaanderens meest gekende skacombo op haar debuutplaat uit. 14 Swingende nummertjes met een stevige portie humor rollen door de luidsprekers. Kwalitatief kan deze muziek zich niet enkel meten aan de echte Jamaicaanse rootsartiesten, maar staat ze ook garant voor een aangenaam feestvertier.
De veelal instrumentale ska die deze 9-koppige band tevoorschijn tovert siert in haar opgewektheid en virtuositeit. Zo vervolledigen extra accentjes van onder meer harp ('Bang Bang') of een fluitend orgel ('Ska #1') de volle klank van The Internationals. Uitstapjes naar dub bij het 7 minuten durende spacejazz nummer 'The Marahadja, bossa nova, cha cha cha ('E.L.S.') of traditionele Afrikaanse rootsmuziek ('Goed Bezig') worden niet gemeden. De basis van 'The People Love It' ligt echter rotsvast in een lekker hakkende basgroove, een tegenflippende slaggitaar of orgelaccenten, een wervelende percussie en saxofoon- of trompetthema's die vaak erg vlot en bekend in de oren klinken. Deze laatsten bepalen ook het grote feestgehalte van deze muziek en verhinderen een gevoel van eentonigheid. De melodieuze ska van The Internationals dwingt tot meebrullen en –zwieren. Nummers die meestal net rond de 3 minuten cirkelen zijn juist beperkt genoeg om de adrenaline hoog te houden. Toch durft de plaat naar het einde toe even vervelen bij nummers als 'Bassteady' of 'Ranchero' die niet echt iets nieuws meer toevoegen. Gelukkig verkiezen The Internationals ervoor om te blijven afwisselen en verrassend uit de hoek te blijven komen. Het puur Caraïbische 'Jellybean Bonanza' of het Arabisch klinkende 'Luna Llena' zorgen voor aangename nieuwe invalshoeken. Hoe ruim de groep qua invloeden immers ook gaat, telkens worden de verschillende nummers ondergedompeld in een stevige ska cocktail. Daarmee overstijgt deze band ruimschoots de nauwe hokjesgeest.
Een Jezusfiguur op de hoes die, onder een sombrero, zijn 2 duimen in de lucht steekt bevestigt breed glimlachend de boodschap: "The People Love It".

Meer over The Internationals


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.