Screamo, emocore, post-hardcore... Het regent dezer dagen neologismen om de jongste bevlieging uit de punkwereld te catalogiseren. In eigen land neemt The Maple Room de honneurs waar. Dit sextet uit Meerhout groeide op met 's lands grootste punkfestival (Groezrock) in zijn achtertuin, dus het hoeft niet te verbazen dat de jongens van aanpakken weten. De groep debuteerde in 2005 met het veelbelovende 'Uncover Everyone' en keert nu terug met 'A Glimpse of the Inside', een strakke emoplaat die net dat tikje mist om outstanding te zijn.

'Sleeping Satellites' duikt op uit een waas van gitaarnoise en haalt meteen stevig uit. Net als From Autumn to Ashes kiest The Maple Room voor de afwisseling tussen geschreeuwde en melodische zangpartijen, geserveerd op een bedje van stevige hardcore en doorspekt met gevoelige intermezzo's. De kalme intro van 'The Endeavour' zet de luisteraar even op het verkeerde been, maar wanneer brulboei Dries Mangelschots zijn strot opentrekt, weet iedereen onmiddellijk waar hij aan toe is. "We're hated / But not fading", klinkt het overtuigend in 'Bulletproof Near You' en dat zal men geweten hebben. De vinnige wisselwerking tussen de gitaren tilt de plaat naar een hoger niveau en ook 'Love Suicide' slaat tekstueel spijkers met koppen met "Only patience can save us". Het is gelukkig niet lang wachten op een volgende uitschieter. Het nietsontziende 'Cold Medication' koppelt een verschroeiend gitaarspervuur aan een monumentale drumsound, wat resulteert in een knoert van een song die ook de fans van old school hardcore zal weten te bekoren. Als deze jongens in de toekomst iets gewaagder voor de dag durven komen, dan is er geen houden meer aan.

The Maple Room kleurt netjes binnen de lijntjes van het verzadigde emogenre en dat speelt niet in hun voordeel. 'A Glimpse of the Inside' is nochtans een voortreffelijke plaat die emotionele melodieën hand in hand laten gaan met potige moshdelen en krachtige breaks. De superlatieven blijven vooralsnog in de kast, maar alle Amerikaanse wannabes zijn bij deze gewaarschuwd.

Meer over The Maple Room


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.