De Misfits zijn terug! Het is te zeggen, enig overgebleven lid en stichter van deze stokoude, knotsgekke rock 'n' rollband Jerry Only heeft zijn basgitaar nog eens van de haak geplukt. De rockfactor is er echter niet op achteruitgegaan. Bijgestaan door Marky Ramone op drums (van The Ramones, jawel!) en Dez Cadena op gitaar (ex-Black Flag) heeft deze oer-Misfit enkele bekende nummers uit de jaren vijftig ter hand genomen en gecoverd onder de verhullende titel 'Project 1950'. Het is in elk geval een snoepprojectje geworden voor de doorwinterde en oudere punker / rock 'n' roller.
Met iets meer ballen aan het lijf dan een halve eeuw geleden rollen onder meer 'Diana' van Paul Anka, 'Great Balls of Fire' van Jerry Lee Lewis en Elvis Presley's 'Latest Flame' door de luidsprekers. Dankzij de hulp van een aantal kameraden om af en toe een achtergrondstem mee te brullen of er een saxofoon tussen te smijten, swingt dit trio op deze cd in elk geval van jewelste. De aanvulling met de nodige visuele gimmicks en een berg aan muzikale theorielessen toont op een grappige wijze alvast de eenvoud aan van de nummers uit deze vergane, naoorlogse Amerikaanse glorietijd. 'Donna' van Ritchie Vallens wordt als een vrij trage (lees: saaie) dansvloervuller aangevuld met moderne opgefokte punkrock ritmes en de brandende piano van Jerry Lee Lewis is op 'Project 1950' vervangen voor een snijdende gitaar, maar verder bouwt deze plaat een mooie brug tussen verleden en heden. Hoewel muzikaal beperkt afwijkend van de originele rock 'n' rollversies, worden alle 10 de nummers toch opgehemeld met een stevige punkspirit. Alleen al het feit dat de plaat in zijn totaliteit nog geen 40 minuten duurt zegt voldoende. Dankzij een lekker ruwe DVD met enkele live impressies worden deze vermoedens bevestigd.
Zo klopt tenslotte de rekening: de muziek is 50 jaar oud, de band inmiddels 25 en de plaat komt net uit. Razend benieuwd wat er over een kwarteeuw staat te gebeuren.

Meer over The Misfits


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.