De bandnaam en het logo zijn behoorlijke weggevers: dit is deathcore. Misschien een beetje vreemd dat een deathcoreband een album uitbrengt bij Napalm, een label dat toch vooral bekend staat om zijn female fronted of folkmetalbands, maar verandering van spijs doet nu eenmaal eten. Alleen jammer dat The Modern Age Slavery een deathcorebandje van dertien in een dozijn is.

Reeds vanaf opener 'Progenies Of Ancient Slaves' is de blauwdruk voor de rest van het album gelegd: zware gitaarpartijen gaan de strijd aan met fiks doorroffelende drums en de vocalist van dienst blaft, krijst en brult het geheel aan elkaar. Op zich is daar weinig mis mee en ergens heeft dit combo wel leuke deuntjes liggen. Ze doen alleen te weinig met de passages die daadwerkelijk aangrijpen. Het merendeel van de songs is behoorlijk voorspelbaar, met getelefoneerde breakdowns en die hang naar death metal die deathcorebands nooit volledig willen doorvoeren. Dat is jammer, want mocht deze band nog agressiever uit de hoek komen (en dus daadwerkelijk doorslaan naar death metal), dan zou het geheel mogelijk een stuk interessanter worden. Maar nu kabbelt de plaat wat voort en is elke song quasi perfect inwisselbaar met de volgende en zijn enkel de soms hoogdravend klinkende titels het enige onderscheidingspunt. Het is alvast een groot geluk dat The Modern Age Slavery de irritante pig squeals (letterlijk krijsen als een varken) achterwege laat, want dat had het geheel helemaal de dieperik in getrokken. Nu lijkt het alsof men naar een enigszins degelijke, maar toch nog flink tekort schietende band aan het luisteren is die soms aardige ideetjes heeft maar die veel te snel opbergt en zo de middenmoot niet ontstijgt.

Toegegeven, deathcore is tegenwoordig big business en er gaan vast mensen plat voor The Modern Age Slavery, aangezien liefhebbers van onder andere Despised Icon dit vast te pruimen vinden, maar eerlijk gezegd weet de band nergens te overtuigen en zal ze waarschijnlijk onderuit gaan met de rest van het deathcoregebeuren.

Meer over The Modern Age Slavery


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.