"Vijf blinde, jonge leeuwen die hun poten slepen in de richting van het geloei dat hen terugroept naar Nubië." Er zit zeker iets in het water in Wisconsin. Aan het bier zal het niet liggen, sommige snaken van deze groep zijn nog te jong om legaal aan alcohol te geraken in de States. Maar van ruig rondzwalpen hebben deze kerels wel kaas gegeten. Met een heftige cocktail van rock 'n' roll, blues en americana country slaan The Mystery Girls stevig in het rond. Stampen, gieren, schreeuwen ... met een stevige voet in de jaren '60 swingt de tweede schijf van deze band 'Something in the Water' van jewelste.
Veel gras laten The Mystery Girls er niet over groeien. 13 Stampende nummers met voortdurend aangeslagen cimbalen, op hol gelopen bassen en scherende gitaren worden door zanger Casey gillend, schreeuwend en tierend opgevuld. Dat er van zingen niet echt sprake kan zijn, stoort niet bij deze rommelige muziek. Garagerock? Vergeet het. Deze band gaat verder dan de Stooges of MC5. Zeker bij aanvang van de plaat durven The Mystery Girls al eens te teren op americana invloeden. 'Blues in G' is met veel wah wah effecten en gesoleer op gitaar en mondharmonica een regelrechte bluesrocker. 'Radio Planet Blues' is dan weer een op hol geslagen surfnummer met veel spokende snaarevocaties. Daarbuiten teert de groep echter veelal op razendsnelle rock 'n' roll die schijnbaar in een veel te klein, achterin gelegen jeugdhuisbunkertje opgenomen is (bij de live versie van 'I Want Nothing of It' is dit allicht nog het geval ook). Aan die pure, rauwe klank is producer Jim Diamond (van The Dirtbombs) schuldig. Dat neemt niet weg dat het in uitlopende zangecho's badende 'This Is Stereo' één en al vervorming en galm is. Ondanks een sneltreintempo en een heerlijke basis van rasechte rock 'n' roll is er aan afwisseling op 'Something in the Water' dus geen gebrek.
Deze plaat slaat los om de oren. The Mystery Girls mogen dan wel jongens zijn, maar het zijn duidelijk kids met ballen (en bakkebaarden). Gelieve die gescheurde jeans terug uit de kast te halen, deze cd in de wagen te steken en dan maar in de file te gaan staan richting Kennedytunnel. Yeah!

Meer over The Mystery Girls


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.