In het kielzog van de Franzen Ferdinand van deze wereld schoten de jongste jaren de indierockgroepjes overal als paddenstoelen uit de grond. Stuk voor stuk putten ze gretig uit het muzikale erfgoed van Joy Division en Gang of Four, maar meestal reikten ze nauwelijks tot aan de enkels van hun idolen. Hoewel ook The Robocop Kraus zich specialiseert in verdienstelijke muzikale recyclage, konden de Duitsers in hun tienjarig bestaan weinig potten breken. Hun vijfde langspeler 'Blunders and Mistakes' surft mee op de golven van de nog steeds uitdeinende postpunkhype, maar is bovenal een niet onaardige verzameling energieke popsongs.

Opener 'Waiting Above the Ocean' mag alvast prat gaan op een strakke ritmesectie, catchy vocalen en zowaar een snuif draaiorgelmuzak. De slepende ah-ahs van 'Hyenas' zijn even infectieus als de laatste vogelgriep, maar indruk maken zit er niet in. Met zijn opzwepende ritmesectie groeit 'Gibraltar' vervolgens uit tot het meest intrigerende nummer van de plaat. Subtiele keyboardaccenten, spaarse gitaaraanslagen en een doorleefde zangpartij maken de song tot een hypnotiserend werkstuk dat The Robocop Kraus niet gauw zal evenaren. Voorts biedt 'Blunders and Mistakes' meer van wat we al eens eerder gehoord hadden: hoekige ritmepartijen, snedige gitaren en zwierige keyboards vormen het decor voor de dynamische zang van Thomas Lang. Zodoende is het been there, done that-gevoel is nooit veraf, maar laat dat de pret vooral niet bederven.

Een decennium neopostpunk leverde vooralsnog geen essentiƫle platen op en 'Blunders and Mistakes' zal daar weinig aan veranderen. Op zich is daar helemaal niks mis mee: The Robocop Kraus verwent zijn luisteraar met aanstekelijke hooks en strakke ritmes. Wie helemaal weg is van Franz Ferdinand en aanverwanten, zal dan ook geen kat in een zak kopen.

Meer over The Robocop Kraus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.