Punkrockers die zich wagen aan akoestisch werk, dat kan zowel resulteren in melodramatische pathetiek van het zevende knoopsgat als leiden tot goudeerlijke, doorleefde singer-songwriter. Het Californische vijftal The Story So Far lijkt er op het eerste gehoor goed mee weg te komen. Vorig jaar pakte de groep op een gezamenlijke 7” met Stick To Your Guns uit met ‘Clairvoyant’, een zachtjes voortkabbelend miniatuurtje wiens sprankelende gitaartokkels en innemende zang culmineerden in een oerdegelijke en aangrijpende love song for the broken hearted.

De nieuwe EP ‘Songs Of’ – zowel titel als artwork is een vette knipoog naar de gelijknamige langspeler van de Canadese bard Leonard Cohen – bevat vijf, nu ja, vier-en-een-half vrij tot zeer aangename luisterliedjes. The Story So Far steekt drie tracks van het in 2013 verschenen ‘What You Don’t See’ in een volledig nieuw jasje. De knallende poppunkriffs, energieke ritmepartijen en uitzinnige vocalen van ‘The Glass’ en ‘Bad Luck’ transformeren feilloos tot slepende akkoordenprogressies, borstelende drums en smachtende gezangen. Van ‘All Wrong’ blijft echter enkel een lo-fi intermezzo van 37 seconden over, waardoor het bezwaarlijk een volwaardig nummer genoemd kan worden.

‘Navy Blue’ is het enige volledig nieuwe nummer op de EP en blijkt van hetzelfde kaliber als ‘Clairvoyant’. De uitgepuurde melodieën en romantische lyriek gedijen uitstekend op een bedje van melancholieke celloklanken. Afsluiter ‘Waiting in Vain’ is een ongedwongen doch ietwat repetitieve cover van Bob Marley, waarmee het luisterrijke ‘Songs Of’ afklokt op net geen 14 minuten. The Story So Far toont zich met deze muzikale verruimingsoperatie tot meer in staat dan enkel complexloos rammen: ook in een fijnbesnaarde, akoestische setting blijft de groep vrijwel probleemloos overeind.

Meer over The Story So Far


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.