'Live in a Dive' is een mooi initiatief van het bekende Amerikaanse punklabel Fat Wreck Chords. Met een mobiele opnamestudio volgen ze een bekende punk(rock)band om een succesvol live optreden te registreren. Als vijfde in de reeks is gekozen voor een band die zelfs niet bij deze platenfirma getekend is: The SubHumans. Deze plaat is een spetterende live opname van deze Engelse maatschappijkritische punkband van april 2003 in Californië.
1 bas, 1 gitaar, 1 drumstel en 3 stemmen: hiermee razen en tieren The SubHumans dat het een lieve lust is. 26 nummers worden er op 75 minuten doorgeramd en alle woede en agressie van de wereld worden op het publiek losgelaten. Toch brengt deze groep geen blinde woede op podium, maar muzikaal verantwoorde boosheid. Een op hol geslagen drumstel lijkt estafette te spelen met de gierende gitaar. Één brok rauwe energie wordt op de luisteraar afgestuurd. Vingervlugge gitaarsolo's onderbreken de meeste nummers. Het merendeel van deze songs steunt trouwens niet louter op een simpele 1-2-3-4 structuur, maar werkt met breaks, tempowijzigingen, ups en downs. 'Waste of Breath' is bijvoorbeeld, in typische The Clash-traditie, gebaseerd op een reggaerif en rolt open tot een fijn punkrocknummer. 'Joe Public' is rock 'n' roll op speed en 'Somebody's Mother' wordt onderbroken door een fijne punkwalz. Zo vormen The SubHumans toch een afwisselende set. Enige constante is de rauwe, brullende stem van zanger Dick (de naam!). Zo straalt deze chaotische plaat wel een leuke, pure live punkspirit uit.
Zij die deze levensstijl nog aanhankelijk of indachtig zijn, zullen deze cd zeker weten te smaken. Fijn detail overigens: de tekst van het nummer 'Subvert City' is uitgetekend in een leuk stripverhaal binnenin het boekje (over de opstanding der onderdrukten). Bovendien bevat de cd ook een cd-rom-bijdrage met live videobeelden en interviews. Go go go!

Meer over The SubHumans


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.